Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Lemoine, María Laura
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Civello, Pedro Marcos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Martínez, Gustavo A.
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2020-08-10T20:26:26Z
dc.date.issued
2007-04
dc.identifier.citation
Lemoine, María Laura; Civello, Pedro Marcos; Martínez, Gustavo A.; Chaves, Alicia Raquel; Influence of postharvest UV-C treatment on refrigerated storage of minimally processed broccoli (Brassica oleracea var.Italica); John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 87; 6; 4-2007; 1132-1139
dc.identifier.issn
0022-5142
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111365
dc.description.abstract
Minimally processed broccoli was treated with UV-C light (8 kJ m−2) and subsequently stored for 21 days at 4 ◦C. The UV-C treatment delayed yellowing and chlorophyll degradation during storage. Treated broccoli florets displayed lower electrolyte leakage and respiratory activity, indicating higher tissue integrity. Treated samplesshowed higher phenolic and ascorbic acid contents as well as higher antioxidant activity than controls. Treated samples also had a higher content of soluble sugars, but no differences in the content of soluble proteins between control and treated samples were detected. The UV-C treatment also affected bacterial and mould populations. After 21 days at 4 ◦C the number of colony-forming units of both populations was lower in treated than in control broccoli florets. The results suggest that UV-C treatment reduces tissue damage of minimally processed broccoli during storage at 4 ◦C, thus maintaining nutritional quality and reducing microbial growth.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Broccoli
dc.subject
UV-C treatment
dc.subject
Cold Storage
dc.subject
Minimally processed vegetables
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Influence of postharvest UV-C treatment on refrigerated storage of minimally processed broccoli (Brassica oleracea var.Italica)
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-07-20T20:20:09Z
dc.journal.volume
87
dc.journal.number
6
dc.journal.pagination
1132-1139
dc.journal.pais
Reino Unido
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Lemoine, María Laura. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Civello, Pedro Marcos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina
dc.description.fil
Fil: Martínez, Gustavo A.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.2826
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.2826
Archivos asociados