Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Ramirez, Daniela Andrea
dc.contributor.author
Abellán Victorio, Angel
dc.contributor.author
Beretta, Hebe Vanesa
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz
dc.contributor.author
Moreno, Diego A.
dc.date.available
2020-07-28T16:27:59Z
dc.date.issued
2020-03
dc.identifier.citation
Ramirez, Daniela Andrea; Abellán Victorio, Angel; Beretta, Hebe Vanesa; Camargo, Alejandra Beatriz; Moreno, Diego A.; Functional ingredients from Brassicaceae species: overview and perspectives; Molecular Diversity Preservation International; International Journal of Molecular Sciences; 21; 6; 3-2020; 1-21
dc.identifier.issn
1422-0067
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/110453
dc.description.abstract
Brassicaceae vegetables are important crops consumed worldwide due to their unique flavor, and for their broadly recognized functional properties, which are directly related to their phytochemical composition. Isothiocyanates (ITC) are the most characteristic compounds, considered responsible for their pungent taste. Besides ITC, these vegetables are also rich in carotenoids, phenolics, minerals, and vitamins. Consequently, Brassica’s phytochemical profile makes them an ideal natural source for improving the nutritional quality of manufactured foods. In this sense, the inclusion of functional ingredients into food matrices are of growing interest. In the present work, Brassicaceae ingredients, functionality, and future perspectives are reviewed.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Molecular Diversity Preservation International
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BRASSICACEAE
dc.subject
INGREDIENTS
dc.subject
PHYTOCHEMICALS
dc.subject
FUNCTIONALITY
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Functional ingredients from Brassicaceae species: overview and perspectives
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-07-21T19:59:43Z
dc.journal.volume
21
dc.journal.number
6
dc.journal.pagination
1-21
dc.journal.pais
Suiza
dc.journal.ciudad
Basel
dc.description.fil
Fil: Ramirez, Daniela Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Abellán Victorio, Angel. Consejo Superior de Investigaciones Científicas; España
dc.description.fil
Fil: Beretta, Hebe Vanesa. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Enológicas y Agroalimentarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Moreno, Diego A.. Consejo Superior de Investigaciones Científicas; España
dc.journal.title
International Journal of Molecular Sciences
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/1422-0067/21/6/1998
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/ijms21061998
Archivos asociados