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dc.contributor.author
Ramirez, Daniela Andrea  
dc.contributor.author
Abellán Victorio, Angel  
dc.contributor.author
Beretta, Hebe Vanesa  
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz  
dc.contributor.author
Moreno, Diego A.  
dc.date.available
2020-07-28T16:27:59Z  
dc.date.issued
2020-03  
dc.identifier.citation
Ramirez, Daniela Andrea; Abellán Victorio, Angel; Beretta, Hebe Vanesa; Camargo, Alejandra Beatriz; Moreno, Diego A.; Functional ingredients from Brassicaceae species: overview and perspectives; Molecular Diversity Preservation International; International Journal of Molecular Sciences; 21; 6; 3-2020; 1-21  
dc.identifier.issn
1422-0067  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/110453  
dc.description.abstract
Brassicaceae vegetables are important crops consumed worldwide due to their unique flavor, and for their broadly recognized functional properties, which are directly related to their phytochemical composition. Isothiocyanates (ITC) are the most characteristic compounds, considered responsible for their pungent taste. Besides ITC, these vegetables are also rich in carotenoids, phenolics, minerals, and vitamins. Consequently, Brassica’s phytochemical profile makes them an ideal natural source for improving the nutritional quality of manufactured foods. In this sense, the inclusion of functional ingredients into food matrices are of growing interest. In the present work, Brassicaceae ingredients, functionality, and future perspectives are reviewed.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Molecular Diversity Preservation International  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BRASSICACEAE  
dc.subject
INGREDIENTS  
dc.subject
PHYTOCHEMICALS  
dc.subject
FUNCTIONALITY  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Functional ingredients from Brassicaceae species: overview and perspectives  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-07-21T19:59:43Z  
dc.journal.volume
21  
dc.journal.number
6  
dc.journal.pagination
1-21  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.journal.ciudad
Basel  
dc.description.fil
Fil: Ramirez, Daniela Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Abellán Victorio, Angel. Consejo Superior de Investigaciones Científicas; España  
dc.description.fil
Fil: Beretta, Hebe Vanesa. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Enológicas y Agroalimentarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Moreno, Diego A.. Consejo Superior de Investigaciones Científicas; España  
dc.journal.title
International Journal of Molecular Sciences  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/1422-0067/21/6/1998  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/ijms21061998