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dc.contributor.author
Di Giorgio, Luciana  
dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo  
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi  
dc.date.available
2020-07-22T18:09:51Z  
dc.date.issued
2019-03  
dc.identifier.citation
Di Giorgio, Luciana; Salgado, Pablo Rodrigo; Mauri, Adriana Noemi; Flavored oven bags for cooking meat based on proteins; Elsevier Science; LWT - Food Science and Technology; 101; 3-2019; 374-381  
dc.identifier.issn
0023-6438  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109942  
dc.description.abstract
This work deals with the activation of protein films with a flavoring and their evaluation as oven bags for cooking meat. Two protein sources, very different in origin, structure and functionality, such as bovine gelatin (BG) and soybean proteins isolate (SPI); and a curry powder were used to prepared films by casting. Curry addition to protein film significantly affected their appearance, activated them with important antioxidant properties and improved their mechanical resistance without modifying their water susceptibility. Oven bags were prepared by heat sealing the films. Those of SPI successfully resisted cooking treatments in both conventional and microwave ovens, while those of BG were disintegrated during cooking possibly due to their higher sensitivity to humidity. Furthermore SPI bags managed to transfer the flavor to chicken meat during cooking, without affecting their texture and water content.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
PROTEIN FILMS  
dc.subject
SOYBEAN PROTEIN  
dc.subject
BOVINE GELATIN  
dc.subject
CURRY  
dc.subject
MEAT  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Flavored oven bags for cooking meat based on proteins  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-07-01T16:05:46Z  
dc.journal.volume
101  
dc.journal.pagination
374-381  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Di Giorgio, Luciana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
LWT - Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.lwt.2018.11.002  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643818309538?via%3Dihub