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dc.contributor.author
Panaia, Lucas  
dc.contributor.author
Noli, Luciano Augusto  
dc.contributor.author
Campana, Aldo Humberto  
dc.contributor.author
Barrera, Mario  
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.date.available
2020-07-22T17:04:49Z  
dc.date.issued
2001-05  
dc.identifier.citation
Panaia, Lucas; Noli, Luciano Augusto; Campana, Aldo Humberto; Barrera, Mario; Tomás, Mabel Cristina; et al.; Influence of the operating conditions on acid degumming process in sunflower seed oil; Springer; Journal of the American Oil Chemists Society; 78; 5; 5-2001; 553-554  
dc.identifier.issn
0003-021X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109932  
dc.description.abstract
In a recent paper (1) we studied the kinetic extraction of phospholipids present in crude sunflower oils, such as phosphatidylcholine (PC), phosphatidylethanolamine (PE), phosphatidylinositol (PI), phosphatidylserine (PS) and phosphatidic acid (PA), for monitoring the efficiency of the degumming process under conditions used by the oil industry. We have now extended this study, investigating the effect of different variables related mainly to the acid refining step (type and concentration of degumming agents, temperature and contact time), in accordance with technological requirements. Diverse degumming agents [phosphoric acid, citric acid, and acid mixtures (phosphoric/citric acids, 50:50), all used in a 2.5% ratio (degumming agent/oil) at a concentration of 8, 10, and 13%], temperatures (60, 70, and 80°C), contact times (5–35 min with moderate agitation) were used...  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Acid Degumming Process  
dc.subject
Operating Conditions  
dc.subject
Sunflower Seed Oil  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Influence of the operating conditions on acid degumming process in sunflower seed oil  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-06-23T13:20:02Z  
dc.journal.volume
78  
dc.journal.number
5  
dc.journal.pagination
553-554  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.journal.ciudad
Berlin  
dc.description.fil
Fil: Panaia, Lucas. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Noli, Luciano Augusto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Campana, Aldo Humberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Barrera, Mario. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of the American Oil Chemists Society  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s11746-001-0302-3  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11746-001-0302-3  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://aocs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1007/s11746-001-0302-3