Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto  
dc.contributor.author
Concellón, Analía  
dc.contributor.author
Zaro, Maria Jose  
dc.contributor.author
Ortiz, Cristian Matias  
dc.contributor.other
Tonetto de Freitas, Sergio  
dc.contributor.other
Pareek, Sunil  
dc.date.available
2020-07-22T15:42:55Z  
dc.date.issued
2019  
dc.identifier.citation
Vicente, Ariel Roberto; Concellón, Analía; Zaro, Maria Jose; Ortiz, Cristian Matias; Solanaceous Fruits; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2019; 593-605  
dc.identifier.isbn
978-1-138-03550-8  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109867  
dc.description.abstract
A fraction of the massive number of plant ovaries fertilized every year will produce physiologically altered fruits showing abnormal properties. Although losses caused by physiological disorders are normally limited, could in extreme cases be dramatic and result in important losses. Many physiological disorders have been described through the years especially in tomato fruit, which has been the species receiving by far the greatest attention. However, most of the described physiological alterations reported in the tomato are usually manifested in other Solanaceous members as well. Based on their symptomatology the most common physiological disorders could be grouped on in those i) disrupting normal growth and altering shape like catface, zippering and puffiness; ii) causing mechanical failure and compromising integrity such as cracking; iii) resulting in tissue collapse, pitting, browning and necrosis (blossom end rot, sunscald and chilling injury), and iv) affecting ripening or seed development (green shoulders, yellow shoulders, blotchy ripening, other surface discolorations, chilling injury, excessive seed number or hardening and bitterness). In this chapter, we summarize the symptoms, causes and control strategies of these physiological disorders, with emphasis on tomato and eggplant.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BITTERNESS  
dc.subject
BLOSSOM  
dc.subject
BLOTCHY RIPENING  
dc.subject
BROWNING  
dc.subject
CATFACE  
dc.subject
CRACKING  
dc.subject
DISCOLORATION  
dc.subject
EGGPLANT  
dc.subject
GREEN SHOULDERS  
dc.subject
INTERNAL FRUIT ROT  
dc.subject
PUFFINESS  
dc.subject
SEEDINESS  
dc.subject
SUNSCALD  
dc.subject
CHILLING INJURY  
dc.subject
YELLOW SHOULDERS  
dc.subject
ZIPPERING  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Solanaceous Fruits  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-07-01T16:13:19Z  
dc.journal.pagination
593-605  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Florida  
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaro, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Cristian Matias. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/books/e/9781315267470/chapters/10.1201/b22001-32  
dc.conicet.paginas
852  
dc.source.titulo
Postharvest Physiological Disorders in Fruits and Vegetables