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dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto
dc.contributor.author
Concellón, Analía
dc.contributor.author
Zaro, Maria Jose
dc.contributor.author
Ortiz, Cristian Matias
dc.contributor.other
Tonetto de Freitas, Sergio
dc.contributor.other
Pareek, Sunil
dc.date.available
2020-07-22T15:42:55Z
dc.date.issued
2019
dc.identifier.citation
Vicente, Ariel Roberto; Concellón, Analía; Zaro, Maria Jose; Ortiz, Cristian Matias; Solanaceous Fruits; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2019; 593-605
dc.identifier.isbn
978-1-138-03550-8
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109867
dc.description.abstract
A fraction of the massive number of plant ovaries fertilized every year will produce physiologically altered fruits showing abnormal properties. Although losses caused by physiological disorders are normally limited, could in extreme cases be dramatic and result in important losses. Many physiological disorders have been described through the years especially in tomato fruit, which has been the species receiving by far the greatest attention. However, most of the described physiological alterations reported in the tomato are usually manifested in other Solanaceous members as well. Based on their symptomatology the most common physiological disorders could be grouped on in those i) disrupting normal growth and altering shape like catface, zippering and puffiness; ii) causing mechanical failure and compromising integrity such as cracking; iii) resulting in tissue collapse, pitting, browning and necrosis (blossom end rot, sunscald and chilling injury), and iv) affecting ripening or seed development (green shoulders, yellow shoulders, blotchy ripening, other surface discolorations, chilling injury, excessive seed number or hardening and bitterness). In this chapter, we summarize the symptoms, causes and control strategies of these physiological disorders, with emphasis on tomato and eggplant.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BITTERNESS
dc.subject
BLOSSOM
dc.subject
BLOTCHY RIPENING
dc.subject
BROWNING
dc.subject
CATFACE
dc.subject
CRACKING
dc.subject
DISCOLORATION
dc.subject
EGGPLANT
dc.subject
GREEN SHOULDERS
dc.subject
INTERNAL FRUIT ROT
dc.subject
PUFFINESS
dc.subject
SEEDINESS
dc.subject
SUNSCALD
dc.subject
CHILLING INJURY
dc.subject
YELLOW SHOULDERS
dc.subject
ZIPPERING
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Solanaceous Fruits
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-07-01T16:13:19Z
dc.journal.pagination
593-605
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Florida
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaro, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Cristian Matias. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/books/e/9781315267470/chapters/10.1201/b22001-32
dc.conicet.paginas
852
dc.source.titulo
Postharvest Physiological Disorders in Fruits and Vegetables
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