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dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo
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dc.contributor.author
Molina Ortiz, Sara Eugenia
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dc.contributor.author
Petruccelli, Silvana
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dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi
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dc.date.available
2020-07-21T18:06:52Z
dc.date.issued
2011-03
dc.identifier.citation
Salgado, Pablo Rodrigo; Molina Ortiz, Sara Eugenia; Petruccelli, Silvana; Mauri, Adriana Noemi; Sunflower protein concentrates and isolates prepared from oil cakes have high water solubility and antioxidant capacity; Springer; Journal of the American Oil Chemists Society; 88; 3; 3-2011; 351-360
dc.identifier.issn
0003-021X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109778
dc.description.abstract
Increasing the applications of industrial by-products is of interest. Therefore in the present study sunflower oil cake from a local oil manufacturing company was used to obtain soluble protein concentrates and isolates with different content of phenolic compounds. All the extraction procedures evaluated resulted in concentrates and isolates with water solubility higher than 75% but with different chemical composition, color and physicochemical properties (i.e. surface hydrophobicity, thermal stability, and polypeptide composition). Since no extraction process led to a complete extraction of phenolic compounds, all the products exhibited antioxidant activity, which depended on the concentration of such compounds. Phenolic compounds give a dark color to sunflower protein concentrates and isolates, nevertheless their final color tone was more dependent on the conditions used in the preparation process than on the amount of phenolic compounds in the product. The results demonstrate the value of sunflower industrial oil cake as a source of proteins with high solubility, good physicochemical and antioxidant activity.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
SUNFLOWER OIL CAKE
dc.subject
SUNFLOWER PROTEIN ISOLATES
dc.subject
PHENOLIC COMPOUNDS
dc.subject
PROTEIN SOLUBILITY
dc.subject
ANTIOXIDANT PROPERTIES
dc.subject
PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
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dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
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dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
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dc.title
Sunflower protein concentrates and isolates prepared from oil cakes have high water solubility and antioxidant capacity
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-07-01T16:13:53Z
dc.journal.volume
88
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
351-360
dc.journal.pais
Alemania
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dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Molina Ortiz, Sara Eugenia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Petruccelli, Silvana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of the American Oil Chemists Society
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dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11746-010-1673-z
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://aocs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1007/s11746-010-1673-z
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