Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Cassiani, Delfina Maria  
dc.contributor.author
Yamul, Diego Karim  
dc.contributor.author
Conforti, Paula Andrea  
dc.contributor.author
Perez, Vanina Andrea  
dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena  
dc.date.available
2020-07-20T21:03:49Z  
dc.date.issued
2011-09  
dc.identifier.citation
Cassiani, Delfina Maria; Yamul, Diego Karim; Conforti, Paula Andrea; Perez, Vanina Andrea; Lupano, Cecilia Elena; Structure and Functionality of Whey Protein Concentrate-Based Products with Different Water Contents; Springer; Food and Bioprocess Technology; 6; 1; 9-2011; 217-227  
dc.identifier.issn
1935-5130  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109714  
dc.description.abstract
Properties of different heated mixtures of whey protein concentrate, starch, gelatin, and sucrose with different water contents were studied. The water activity of samples was determined. The structural properties were analyzed by confocal laser scanning microscopy, solubility assays in different extraction solutions, polyacrylamide gel electrophoresis, and differential scanning calorimetry. Color, texture, and water-holding capacity of samples were also determined. Results show that a certain water content it is needed to form a structure with solid characteristics in these mixtures. The temperature for starch gelatinization is lower than the temperature for whey proteins denaturation, but when sucrose is present, whey proteins are denatured, before the gelatinization of starch. Sucrose is major contributor to the adhesiveness of the samples and to the decrease of their water activity. Also, sucrose decreases the firmness and cohesiveness of the samples. The main component that contributes to the browning of the samples during the heat treatment is whey protein concentrate, whereas starch is the main component responsible for the water-holding capacity in these samples. Gelatin does not modify appreciably the properties of the mixtures in the proportion used in these assays.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
WHEY PROTEIN CONCENTRATE  
dc.subject
STARCH  
dc.subject
SUCROSE  
dc.subject
GELATINE  
dc.subject
WATER  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Structure and Functionality of Whey Protein Concentrate-Based Products with Different Water Contents  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-06-23T13:19:48Z  
dc.journal.volume
6  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
217-227  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.journal.ciudad
Berlín  
dc.description.fil
Fil: Cassiani, Delfina Maria. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Yamul, Diego Karim. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Conforti, Paula Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Perez, Vanina Andrea. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Food and Bioprocess Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11947-011-0680-x  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11947-011-0680-x