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dc.contributor.author
Cassiani, Delfina Maria
dc.contributor.author
Yamul, Diego Karim
dc.contributor.author
Conforti, Paula Andrea
dc.contributor.author
Perez, Vanina Andrea
dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena
dc.date.available
2020-07-20T21:03:49Z
dc.date.issued
2011-09
dc.identifier.citation
Cassiani, Delfina Maria; Yamul, Diego Karim; Conforti, Paula Andrea; Perez, Vanina Andrea; Lupano, Cecilia Elena; Structure and Functionality of Whey Protein Concentrate-Based Products with Different Water Contents; Springer; Food and Bioprocess Technology; 6; 1; 9-2011; 217-227
dc.identifier.issn
1935-5130
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109714
dc.description.abstract
Properties of different heated mixtures of whey protein concentrate, starch, gelatin, and sucrose with different water contents were studied. The water activity of samples was determined. The structural properties were analyzed by confocal laser scanning microscopy, solubility assays in different extraction solutions, polyacrylamide gel electrophoresis, and differential scanning calorimetry. Color, texture, and water-holding capacity of samples were also determined. Results show that a certain water content it is needed to form a structure with solid characteristics in these mixtures. The temperature for starch gelatinization is lower than the temperature for whey proteins denaturation, but when sucrose is present, whey proteins are denatured, before the gelatinization of starch. Sucrose is major contributor to the adhesiveness of the samples and to the decrease of their water activity. Also, sucrose decreases the firmness and cohesiveness of the samples. The main component that contributes to the browning of the samples during the heat treatment is whey protein concentrate, whereas starch is the main component responsible for the water-holding capacity in these samples. Gelatin does not modify appreciably the properties of the mixtures in the proportion used in these assays.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
WHEY PROTEIN CONCENTRATE
dc.subject
STARCH
dc.subject
SUCROSE
dc.subject
GELATINE
dc.subject
WATER
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Structure and Functionality of Whey Protein Concentrate-Based Products with Different Water Contents
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-06-23T13:19:48Z
dc.journal.volume
6
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
217-227
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Berlín
dc.description.fil
Fil: Cassiani, Delfina Maria. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Yamul, Diego Karim. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Conforti, Paula Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
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Fil: Perez, Vanina Andrea. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Food and Bioprocess Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11947-011-0680-x
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11947-011-0680-x
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