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dc.contributor.author
Buchert, Agustin M.  
dc.contributor.author
Gómez Lobato, María Eugenia  
dc.contributor.author
Villarreal, Natalia Marina  
dc.contributor.author
Civello, Pedro Marcos  
dc.contributor.author
Martinez, Gustavo Adolfo  
dc.date.available
2020-07-02T16:52:22Z  
dc.date.issued
2011-01  
dc.identifier.citation
Buchert, Agustin M.; Gómez Lobato, María Eugenia; Villarreal, Natalia Marina; Civello, Pedro Marcos; Martinez, Gustavo Adolfo; Effect of visible light treatments on postharvest senescence of broccoli (Brassica oleracea L.); John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 91; 2; 1-2011; 355-361  
dc.identifier.issn
0022-5142  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/108680  
dc.description.abstract
BACKGROUND: Broccoli (Brassica oleracea L.) is a rapidly perishable vegetable crop. Several postharvest treatments have been applied in order to delay de-greening. Since light has been shown to have an effect on pigment accumulation during development and darkness is known to induce senescence, the effect of continuous and periodic exposure to low-intensity white light at 22 ◦C on postharvest senescence of broccoli heads was assayed. RESULTS: Exposure to a constant dose of 12 ìmolm−2 s−1 was selected as the most suitable treatment and was employed for subsequent experiments. During the course of the treatments, hue and L∗ values as well as chlorophyll content and visual observation of florets indicated an evident delay in yellowing in treated samples compared with controls. No statistically significant differences in total protein content were found, but soluble protein content was higher in treated samples. Total and reducing sugar as well as starch levels decreased during postharvest senescence, with lower values in control samples. CONCLUSION: The results of this study indicate that storage under continuous low-intensity light is an efficient and low-cost treatment that delays postharvest senescence while maintaining the quality of harvested broccoli florets.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BROCCOLI  
dc.subject
POSTHARVEST  
dc.subject
SENESCENCE  
dc.subject
LIGHT  
dc.subject
CHLOROPHYLL  
dc.subject.classification
Otras Biotecnología Agropecuaria  
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Effect of visible light treatments on postharvest senescence of broccoli (Brassica oleracea L.)  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-05-04T19:51:44Z  
dc.journal.volume
91  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
355-361  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Buchert, Agustin M.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gómez Lobato, María Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Villarreal, Natalia Marina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Civello, Pedro Marcos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martinez, Gustavo Adolfo. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.4193  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.4193