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dc.contributor.author
Eberhardt, Agustina
dc.contributor.author
López, Emilse Camila
dc.contributor.author
Ceruti, Roberto Julio
dc.contributor.author
Marino, Fernanda
dc.contributor.author
Mammarella, Enrique José
dc.contributor.author
Manzo, Ricardo Martín
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian
dc.date.available
2020-06-23T19:59:44Z
dc.date.issued
2019-06
dc.identifier.citation
Eberhardt, Agustina; López, Emilse Camila; Ceruti, Roberto Julio; Marino, Fernanda; Mammarella, Enrique José; et al.; Influence of the degree of hydrolysis on the bioactive properties of whey protein hydrolysates using Alcalase®; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 72; 4; 6-2019; 573-584
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/107993
dc.description.abstract
Whey protein concentrate was enzymatically hydrolysed at several time courses using the commercial preparation Alcalase® 2.4 L, different hydrolysates were achieved, and the effect of degree of hydrolysis (DH) on both technological and biological properties was studied. Results have shown that solubility, antioxidant and ACE inhibition activities were increased as DH was also augmented from about 8 to 17%. RP-HPLC studies also revealed a decrease in hydrophobicity when samples were hydrolysed in comparison with controls. When the enzyme hydrolytic action was augmented, it stimulated both the bioactivity of whey protein and relevant technological properties, allowing these hydrolysates to be employed as additives in the development of food formulations.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ANGIOTENSIN-CONVERTING ENZYME
dc.subject
DAIRY TECHNOLOGY
dc.subject
FUNCTIONAL PROPERTIES
dc.subject
WHEY PROTEIN CONCENTRATE
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Influence of the degree of hydrolysis on the bioactive properties of whey protein hydrolysates using Alcalase®
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-06-16T13:39:45Z
dc.journal.volume
72
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
573-584
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Eberhardt, Agustina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: López, Emilse Camila. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
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Fil: Ceruti, Roberto Julio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
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Fil: Marino, Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mammarella, Enrique José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Manzo, Ricardo Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/1471-0307.12606
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12606
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