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dc.contributor.author
Eberhardt, Agustina  
dc.contributor.author
López, Emilse Camila  
dc.contributor.author
Ceruti, Roberto Julio  
dc.contributor.author
Marino, Fernanda  
dc.contributor.author
Mammarella, Enrique José  
dc.contributor.author
Manzo, Ricardo Martín  
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian  
dc.date.available
2020-06-23T19:59:44Z  
dc.date.issued
2019-06  
dc.identifier.citation
Eberhardt, Agustina; López, Emilse Camila; Ceruti, Roberto Julio; Marino, Fernanda; Mammarella, Enrique José; et al.; Influence of the degree of hydrolysis on the bioactive properties of whey protein hydrolysates using Alcalase®; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 72; 4; 6-2019; 573-584  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/107993  
dc.description.abstract
Whey protein concentrate was enzymatically hydrolysed at several time courses using the commercial preparation Alcalase® 2.4 L, different hydrolysates were achieved, and the effect of degree of hydrolysis (DH) on both technological and biological properties was studied. Results have shown that solubility, antioxidant and ACE inhibition activities were increased as DH was also augmented from about 8 to 17%. RP-HPLC studies also revealed a decrease in hydrophobicity when samples were hydrolysed in comparison with controls. When the enzyme hydrolytic action was augmented, it stimulated both the bioactivity of whey protein and relevant technological properties, allowing these hydrolysates to be employed as additives in the development of food formulations.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ANGIOTENSIN-CONVERTING ENZYME  
dc.subject
DAIRY TECHNOLOGY  
dc.subject
FUNCTIONAL PROPERTIES  
dc.subject
WHEY PROTEIN CONCENTRATE  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Influence of the degree of hydrolysis on the bioactive properties of whey protein hydrolysates using Alcalase®  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-06-16T13:39:45Z  
dc.journal.volume
72  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
573-584  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Eberhardt, Agustina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: López, Emilse Camila. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ceruti, Roberto Julio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Marino, Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mammarella, Enrique José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Manzo, Ricardo Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/1471-0307.12606  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12606