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dc.contributor.author
Meza, Barbara Erica del Valle
dc.contributor.author
de Piante Vicin, Daniel Alberto
dc.contributor.author
Marino, Fernanda
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian
dc.contributor.author
Peralta, Juan Manuel
dc.contributor.author
Zorrilla, Susana
dc.date.available
2020-05-28T13:46:34Z
dc.date.issued
2020-05
dc.identifier.citation
Meza, Barbara Erica del Valle; de Piante Vicin, Daniel Alberto; Marino, Fernanda; Sihufe, Guillermo Adrian; Peralta, Juan Manuel; et al.; Characterisation of soluble aggregates from commercial whey protein concentrate suspensions: Effect of protein concentration, pH, and heat treatment conditions; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 73; May; 5-2020; 429-436
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/106096
dc.description.abstract
Soluble aggregates obtained from heat-treated suspensions of commercial whey protein concentrate with 74.4% w/w protein were characterised. The effect of protein concentration (7 and 8% w/w), pH (7.0, 7.5 and 8.0), and heating time (0, 5, 10, 15, 20 and 30 min) at 80 °C were evaluated.Whey protein concentrate suspensions with the highest protein concentration (8% w/w) and the lowest pH (pH 7.0) had the highest steady shear viscosity and absorbance values, indicating the effect of the soluble aggregate content (high concentration) and the aggregate size (at lower pH values).According to principal component analysis, samples with 8% w/w and pH 7.0 were grouped in a plot region that confirmed the behaviour observed by confocal microscopy. Those whey protein concentrate suspensions could have soluble aggregates with a strong probability of interacting with cations (in cold gelation applications such as microencapsulation) and with each other (in film-formation during coating).
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
WHEY PROTEIN CONCENTRATE
dc.subject
TURBIDITY
dc.subject
RHEOLOGY
dc.subject
RP-HPLC
dc.subject
CONFOCAL MICROSCOPY
dc.subject
PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Characterisation of soluble aggregates from commercial whey protein concentrate suspensions: Effect of protein concentration, pH, and heat treatment conditions
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-05-27T17:06:17Z
dc.journal.volume
73
dc.journal.number
May
dc.journal.pagination
429-436
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Meza, Barbara Erica del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: de Piante Vicin, Daniel Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Marino, Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Peralta, Juan Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zorrilla, Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12669
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12669
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