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dc.contributor.author
Meza, Barbara Erica del Valle  
dc.contributor.author
de Piante Vicin, Daniel Alberto  
dc.contributor.author
Marino, Fernanda  
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian  
dc.contributor.author
Peralta, Juan Manuel  
dc.contributor.author
Zorrilla, Susana  
dc.date.available
2020-05-28T13:46:34Z  
dc.date.issued
2020-05  
dc.identifier.citation
Meza, Barbara Erica del Valle; de Piante Vicin, Daniel Alberto; Marino, Fernanda; Sihufe, Guillermo Adrian; Peralta, Juan Manuel; et al.; Characterisation of soluble aggregates from commercial whey protein concentrate suspensions: Effect of protein concentration, pH, and heat treatment conditions; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 73; May; 5-2020; 429-436  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/106096  
dc.description.abstract
Soluble aggregates obtained from heat-treated suspensions of commercial whey protein concentrate with 74.4% w/w protein were characterised. The effect of protein concentration (7 and 8% w/w), pH (7.0, 7.5 and 8.0), and heating time (0, 5, 10, 15, 20 and 30 min) at 80 °C were evaluated.Whey protein concentrate suspensions with the highest protein concentration (8% w/w) and the lowest pH (pH 7.0) had the highest steady shear viscosity and absorbance values, indicating the effect of the soluble aggregate content (high concentration) and the aggregate size (at lower pH values).According to principal component analysis, samples with 8% w/w and pH 7.0 were grouped in a plot region that confirmed the behaviour observed by confocal microscopy. Those whey protein concentrate suspensions could have soluble aggregates with a strong probability of interacting with cations (in cold gelation applications such as microencapsulation) and with each other (in film-formation during coating).  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
WHEY PROTEIN CONCENTRATE  
dc.subject
TURBIDITY  
dc.subject
RHEOLOGY  
dc.subject
RP-HPLC  
dc.subject
CONFOCAL MICROSCOPY  
dc.subject
PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Characterisation of soluble aggregates from commercial whey protein concentrate suspensions: Effect of protein concentration, pH, and heat treatment conditions  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-05-27T17:06:17Z  
dc.journal.volume
73  
dc.journal.number
May  
dc.journal.pagination
429-436  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Meza, Barbara Erica del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: de Piante Vicin, Daniel Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Marino, Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Peralta, Juan Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zorrilla, Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química. Universidad Nacional del Litoral. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12669  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12669