Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Martins, Gonçalo Nuno  
dc.contributor.author
Ureta, María Micaela  
dc.contributor.author
Tymczyszyn, Emma Elizabeth  
dc.contributor.author
Castilho, Paula Cristina  
dc.contributor.author
Gomez Zavaglia, Andrea  
dc.date.available
2020-05-22T21:02:45Z  
dc.date.issued
2019-05  
dc.identifier.citation
Martins, Gonçalo Nuno; Ureta, María Micaela; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Castilho, Paula Cristina; Gomez Zavaglia, Andrea; Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis; Frontiers Media S.A.; Frontiers in Nutrition; 6; 78; 5-2019; 1-24  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/105843  
dc.description.abstract
Fructo- and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS) are non-digestible oligosaccharides with prebiotic properties that can be incorporated into a wide number of products. This review details the general outlines for the production of FOS and GOS, both by enzymatic synthesis using disaccharides or other substrates, and by hydrolysis of polysaccharides. Special emphasis is laid on technological aspects, raw materials, properties and applications.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Frontiers Media S.A.  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.subject
Fructo-oligosaccharides  
dc.subject
Galacto-oligosaccharides  
dc.subject
Enzymatic synthesis  
dc.subject
Hydrolysis  
dc.subject
Properties and applications  
dc.subject
Alternative substrates  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Technological Aspects of the Production of Fructo and Galacto-Oligosaccharides: Enzymatic Synthesis and Hydrolysis  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-05-05T16:34:48Z  
dc.identifier.eissn
2296-861X  
dc.journal.volume
6  
dc.journal.number
78  
dc.journal.pagination
1-24  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.journal.ciudad
Lausana  
dc.description.fil
Fil: Martins, Gonçalo Nuno. Universidade da Madeira; Portugal  
dc.description.fil
Fil: Ureta, María Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Castilho, Paula Cristina. Universidad de Madeira; Portugal  
dc.description.fil
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Frontiers in Nutrition  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2019.00078/full  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.3389/fnut.2019.00078