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dc.contributor.author
Woitovich Valetti, Nadia
dc.contributor.author
Lombardi, Julia
dc.contributor.author
Boeris, Valeria
dc.contributor.author
Picó, Guillermo Alfredo
dc.date.available
2020-05-07T19:24:21Z
dc.date.issued
2012-12
dc.identifier.citation
Woitovich Valetti, Nadia; Lombardi, Julia; Boeris, Valeria; Picó, Guillermo Alfredo; Precipitation of chymotrypsin from fresh bovine pancreas using i-carrageenan; Elsevier; Process Biochemistry; 47; 12; 12-2012; 2570-2574
dc.identifier.issn
1359-5113
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/104546
dc.description.abstract
The separation of chymotrypsin from a crude filtrate of fresh bovine pancreas homogenate was carried out using precipitation with a commercially available negatively charged natural strong polyelectrolyte: -carrageenan. The zymogen form of the enzyme was activated by addition of trypsin (0.0001%, w/w), then, the enzyme was precipitated by polyelectrolyte addition at pH 4.50. The non-soluble complex was separated by simple centrifugation and re-dissolved by a pH change to 8.20. The recovery of chymotrypsin biological activity was 60% of the initial activity in the homogenate with 3-fold increase in its specific activity. The volume of the final product decreased to 10% of the feedstock, concentrating the sample up to 10 times.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CARRAGEENAN
dc.subject
CHYMOTRYPSIN
dc.subject
POLYELECTROLYTE
dc.subject.classification
Bioprocesamiento Tecnológico, Biocatálisis, Fermentación
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Precipitation of chymotrypsin from fresh bovine pancreas using i-carrageenan
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-04-23T21:39:27Z
dc.identifier.eissn
1359-5113
dc.journal.volume
47
dc.journal.number
12
dc.journal.pagination
2570-2574
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Woitovich Valetti, Nadia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lombardi, Julia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Boeris, Valeria. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Química Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Química Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Picó, Guillermo Alfredo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina
dc.journal.title
Process Biochemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.procbio.2012.09.021
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1359511312003625
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