Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Dini, Cecilia

dc.contributor.author
Garcia, Maria Alejandra

dc.contributor.author
Viña, Sonia Zulma

dc.date.available
2020-04-24T19:43:09Z
dc.date.issued
2012-06
dc.identifier.citation
Dini, Cecilia; Garcia, Maria Alejandra; Viña, Sonia Zulma; Non-traditional flours: frontiers between ancestral heritage and innovation; Royal Society of Chemistry; Food & Function; 3; 6; 6-2012; 606-620
dc.identifier.issn
2042-650X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/103586
dc.description.abstract
Renewed interest in under-utilized plant species that can be used for obtaining flour mainly arises from the finding and promotion of nutritionally relevant attributes. These products can also gain value as functional foods and ingredients. Although they are often presented as new crops and raw materials, they have been used by local populations in traditional ways for many centuries. Their innovation is rather related to the ways in which old and new uses are being readdressed. The present work summarizes recent information about production, chemical composition, nutritional and functional components and health benefits of non-traditional flours. Amongst the most representative groups, pseudocereals, roots and tubers, and leguminous flours are included. Since non-traditional flours or other derivatives could contain relatively high amounts of antinutritional factors that also have health implications, related information about this subject is included.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Royal Society of Chemistry

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Non-traditional flours
dc.subject
Chemical composition
dc.subject
Nutritional and Antinutritional factors
dc.subject
Technological concerns
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Non-traditional flours: frontiers between ancestral heritage and innovation
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-04-22T15:35:30Z
dc.identifier.eissn
2042-6496
dc.journal.volume
3
dc.journal.number
6
dc.journal.pagination
606-620
dc.journal.pais
Reino Unido

dc.journal.ciudad
Cambridge
dc.description.fil
Fil: Dini, Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Garcia, Maria Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Viña, Sonia Zulma. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Food & Function
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2012/FO/c2fo30036b#!divAbstract
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1039/c2fo30036b
Archivos asociados