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dc.contributor.author
Quintero Ruiz, Natalia Andrea  
dc.contributor.author
Demarchi, Silvana María  
dc.contributor.author
Massolo, Juan Facundo  
dc.contributor.author
Rodoni, Luis Maria  
dc.contributor.author
Giner, Sergio Adrian  
dc.date.available
2020-04-24T16:25:32Z  
dc.date.issued
2012-07  
dc.identifier.citation
Quintero Ruiz, Natalia Andrea; Demarchi, Silvana María; Massolo, Juan Facundo; Rodoni, Luis Maria; Giner, Sergio Adrian; Evaluation of quality during storage of apple leather; Elsevier Science; LWT - Food Science and Technology; 47; 2; 7-2012; 485-492  
dc.identifier.issn
0023-6438  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/103568  
dc.description.abstract
Fruit leathers, a dehydrated snack, have the potential to increase fruit solids consumption especially in the young. Two apple puree formulations containing sugar and citric acid and one containing potassium metabisulphite (100 mg SO2/kg final product) were prepared by hot-air drying at 60 C to a water activity of 0.7 (moisture content ¼ 25 kg water/100 kg of final product). The fruit leathers were then subjected to a storage trial and remained stable for a period of 7 months at 20 C. Changes in organoleptic and nutritional parameters such as Browning Index (BI) and antioxidant activity (AA), respectively, were evaluated. The effect of temperature was studied by accelerated storage tests at 30 C. Using the kinetic constants at both temperatures, a Q10 coefficient was calculated as 2.55 for BI and 16.26 for AA, leading to estimated activation energies of 68.9 and 206.1 kJ mol1 , respectively  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
FRUIT LEATHER  
dc.subject
STORAGE  
dc.subject
APPLE  
dc.subject
DEHYDRATION  
dc.subject
QUALITY  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Evaluation of quality during storage of apple leather  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-04-22T15:33:18Z  
dc.journal.volume
47  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
485-492  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Quintero Ruiz, Natalia Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Demarchi, Silvana María. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Massolo, Juan Facundo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rodoni, Luis Maria. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Giner, Sergio Adrian. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Comision de Investigaciones Cientificas de la Provincia de Buenos Aires. Observatorio Medioambiental la Plata. - Universidad Nacional de la Plata. Observatorio Medioambiental la Plata.; Argentina  
dc.journal.title
LWT - Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643812000904  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.lwt.2012.02.012