Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Guglielmotti, Daniela Marta
dc.contributor.author
Binetti, Ana Griselda
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto
dc.contributor.author
Quiberoni, Andrea del Lujan
dc.date.available
2020-04-22T21:20:16Z
dc.date.issued
2009-08
dc.identifier.citation
Guglielmotti, Daniela Marta; Binetti, Ana Griselda; Reinheimer, Jorge Alberto; Quiberoni, Andrea del Lujan; Streptococcus thermophilus phage monitoring in a cheese factory: Phage characteristics and starter sensitivity; Elsevier; International Dairy Journal; 19; 8; 8-2009; 476-480
dc.identifier.issn
0958-6946
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/103373
dc.description.abstract
Nineteen Streptococcus thermophilus phages isolated from an Argentinean cheese plant were studied regarding their host range, morphology, packaging mechanism and nucleotide sequence of the variable region VR2 (one of the genetic determinants of host specificity). According to their features, they were morphologically classified into Siphoviridae family, morphotype B1. Among the tested phages, 13 distinct restriction patterns were found, and only one phage showed a pac-type mechanism. The classification based on the VR2 sequence demonstrated to be very useful since phages with very different VR2 sequences showed clearly different host ranges.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS
dc.subject
PHAGE MONITORING
dc.subject
CHEESE FACTORY
dc.subject
HOST RANGE
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Streptococcus thermophilus phage monitoring in a cheese factory: Phage characteristics and starter sensitivity
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-04-21T15:22:44Z
dc.journal.volume
19
dc.journal.number
8
dc.journal.pagination
476-480
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Guglielmotti, Daniela Marta. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Binetti, Ana Griselda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Quiberoni, Andrea del Lujan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
International Dairy Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2009.02.009
Archivos asociados