Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Guglielmotti, Daniela Marta  
dc.contributor.author
Binetti, Ana Griselda  
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto  
dc.contributor.author
Quiberoni, Andrea del Lujan  
dc.date.available
2020-04-22T21:20:16Z  
dc.date.issued
2009-08  
dc.identifier.citation
Guglielmotti, Daniela Marta; Binetti, Ana Griselda; Reinheimer, Jorge Alberto; Quiberoni, Andrea del Lujan; Streptococcus thermophilus phage monitoring in a cheese factory: Phage characteristics and starter sensitivity; Elsevier; International Dairy Journal; 19; 8; 8-2009; 476-480  
dc.identifier.issn
0958-6946  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/103373  
dc.description.abstract
Nineteen Streptococcus thermophilus phages isolated from an Argentinean cheese plant were studied regarding their host range, morphology, packaging mechanism and nucleotide sequence of the variable region VR2 (one of the genetic determinants of host specificity). According to their features, they were morphologically classified into Siphoviridae family, morphotype B1. Among the tested phages, 13 distinct restriction patterns were found, and only one phage showed a pac-type mechanism. The classification based on the VR2 sequence demonstrated to be very useful since phages with very different VR2 sequences showed clearly different host ranges.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS  
dc.subject
PHAGE MONITORING  
dc.subject
CHEESE FACTORY  
dc.subject
HOST RANGE  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Streptococcus thermophilus phage monitoring in a cheese factory: Phage characteristics and starter sensitivity  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-04-21T15:22:44Z  
dc.journal.volume
19  
dc.journal.number
8  
dc.journal.pagination
476-480  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Guglielmotti, Daniela Marta. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Binetti, Ana Griselda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Quiberoni, Andrea del Lujan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.journal.title
International Dairy Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2009.02.009