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dc.contributor.author
Olivera, Daniela Flavia
dc.contributor.author
Mugridge, Alicia
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio
dc.contributor.author
Viña, Sonia Zulma
dc.date.available
2020-04-22T19:55:09Z
dc.date.issued
2012-11
dc.identifier.citation
Olivera, Daniela Flavia; Mugridge, Alicia; Chaves, Alicia Raquel; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Viña, Sonia Zulma; Quality attributes of okra (Abelmoschus esculentus L. Moench) pods as affected by cultivar and fruit size; Canadian Center of Science and Education ; Journal of Food Research; 1; 4; 11-2012; 224-235
dc.identifier.issn
1927-0887
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/103341
dc.description.abstract
Okra is a vegetable widely grown in the tropics, sub-tropics and warmer areas of the temperate zones. Fruit quality plays an important role in marketability and it is mainly related to the characteristic pod length. This work was intended to classify okra fruits belonging to different genotypes (a local variety - LV - and the cultivars Emerald, Clemson Spineless and Annie Oakley II) according to their length and to compare certain quality attributes. LV fruits were considerably firm although they were smaller, thus they should be more suitable for canning or pickling. The hybrid material (Annie Oakley II) yielded high quality fruits. These fruits may be destined for fresh consumption, given that they showed lower fibrousness. At the same time, they had high dry matter content, being suitable for dehydration. Okra fruits highlighted for their contribution of phenolic compounds.Total phenols levels significantly increased with fruit size in LV fruits, meanwhile no significant difference was observed for Annie Oakley II samples. Total flavonoids content showed a similar tendency although values did not differ significantly. Total flavonoids represented between 18-22% of the total phenols contents for the analyzed samples.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Canadian Center of Science and Education
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
TROPICAL VEGETABLES
dc.subject
GUINO-GOMBO
dc.subject
QUALITY STANDARDS
dc.subject
LOCAL VARIETIES
dc.subject
INTRODUCED CULTIVARS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Quality attributes of okra (Abelmoschus esculentus L. Moench) pods as affected by cultivar and fruit size
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-04-22T15:35:34Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
224-235
dc.journal.pais
Canadá
dc.description.fil
Fil: Olivera, Daniela Flavia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mugridge, Alicia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Viña, Sonia Zulma. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Research
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.5539/jfr.v1n4p224
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.ccsenet.org/journal/index.php/jfr/article/view/20200
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