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dc.contributor.author
Conti, Marcelo Enrique
dc.contributor.author
Stripeikis, Jorge Daniel
dc.contributor.author
Campanella, Luigi
dc.contributor.author
Cucina, Domenico
dc.contributor.author
Tudino, Mabel Beatriz
dc.date.available
2020-04-21T15:46:35Z
dc.date.issued
2007-06
dc.identifier.citation
Conti, Marcelo Enrique; Stripeikis, Jorge Daniel; Campanella, Luigi; Cucina, Domenico; Tudino, Mabel Beatriz; Characterization of Italian honeys (Marche Region) on the basis of their mineral content and some typical quality parameters; BioMed Central; Chemistry Central Journal; 1; 1; 6-2007; 14-23
dc.identifier.issn
1752-153X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/103144
dc.description.abstract
The characterization of three types of Marche (Italy) honeys (Acacia, Multifloral, Honeydew) was carried out on the basis of the their quality parameters (pH, sugar content, humidity) and mineral content (Na, K, Ca, Mg, Cu, Fe, and Mn). Pattern recognition methods such as principal components analysis (PCA) and linear discriminant analysis (LDA) were performed in order to classify honey samples whose botanical origins were different, and identify the most discriminant parameters. Lastly, using ANOVA and correlations for all parameters, significant differences between diverse types of honey were examined.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
BioMed Central
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
characterization
dc.subject
honeys
dc.subject
mineral content
dc.subject
quality parameters
dc.subject.classification
Química Analítica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Characterization of Italian honeys (Marche Region) on the basis of their mineral content and some typical quality parameters
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-04-17T14:35:24Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
14-23
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Conti, Marcelo Enrique. Università degli studi di Roma "La Sapienza"; Italia
dc.description.fil
Fil: Stripeikis, Jorge Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química, Física de los Materiales, Medioambiente y Energía. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química, Física de los Materiales, Medioambiente y Energía; Argentina
dc.description.fil
Fil: Campanella, Luigi. Università degli studi di Roma "La Sapienza"; Italia
dc.description.fil
Fil: Cucina, Domenico. Università degli studi di Roma "La Sapienza"; Italia
dc.description.fil
Fil: Tudino, Mabel Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química, Física de los Materiales, Medioambiente y Energía. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química, Física de los Materiales, Medioambiente y Energía; Argentina
dc.journal.title
Chemistry Central Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://bmcchem.biomedcentral.com/articles/10.1186/1752-153X-1-14
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1186/1752-153X-1-14
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