Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Conti, Marcelo Enrique  
dc.contributor.author
Stripeikis, Jorge Daniel  
dc.contributor.author
Campanella, Luigi  
dc.contributor.author
Cucina, Domenico  
dc.contributor.author
Tudino, Mabel Beatriz  
dc.date.available
2020-04-21T15:46:35Z  
dc.date.issued
2007-06  
dc.identifier.citation
Conti, Marcelo Enrique; Stripeikis, Jorge Daniel; Campanella, Luigi; Cucina, Domenico; Tudino, Mabel Beatriz; Characterization of Italian honeys (Marche Region) on the basis of their mineral content and some typical quality parameters; BioMed Central; Chemistry Central Journal; 1; 1; 6-2007; 14-23  
dc.identifier.issn
1752-153X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/103144  
dc.description.abstract
The characterization of three types of Marche (Italy) honeys (Acacia, Multifloral, Honeydew) was carried out on the basis of the their quality parameters (pH, sugar content, humidity) and mineral content (Na, K, Ca, Mg, Cu, Fe, and Mn). Pattern recognition methods such as principal components analysis (PCA) and linear discriminant analysis (LDA) were performed in order to classify honey samples whose botanical origins were different, and identify the most discriminant parameters. Lastly, using ANOVA and correlations for all parameters, significant differences between diverse types of honey were examined.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
BioMed Central  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.subject
characterization  
dc.subject
honeys  
dc.subject
mineral content  
dc.subject
quality parameters  
dc.subject.classification
Química Analítica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Characterization of Italian honeys (Marche Region) on the basis of their mineral content and some typical quality parameters  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-04-17T14:35:24Z  
dc.journal.volume
1  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
14-23  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Conti, Marcelo Enrique. Università degli studi di Roma "La Sapienza"; Italia  
dc.description.fil
Fil: Stripeikis, Jorge Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química, Física de los Materiales, Medioambiente y Energía. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química, Física de los Materiales, Medioambiente y Energía; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Campanella, Luigi. Università degli studi di Roma "La Sapienza"; Italia  
dc.description.fil
Fil: Cucina, Domenico. Università degli studi di Roma "La Sapienza"; Italia  
dc.description.fil
Fil: Tudino, Mabel Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Química, Física de los Materiales, Medioambiente y Energía. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Química, Física de los Materiales, Medioambiente y Energía; Argentina  
dc.journal.title
Chemistry Central Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://bmcchem.biomedcentral.com/articles/10.1186/1752-153X-1-14  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1186/1752-153X-1-14