Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Aspects of antioxidant foods and supplements in health and disease

Herrera, Emilio A.; Jiménez, Rafael; Aruoma, Okezie I.; Hercberg, Serge; Sánchez García, Isidro; Fraga, César GuillermoIcon
Fecha de publicación: 05/2009
Editorial: Wiley Blackwell Publishing, Inc
Revista: Nutrition Reviews
ISSN: 0029-6643
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Biofísica

Resumen

Free radicals generated as byproducts of normal metabolism can damage biologically relevant molecules. When their generation is increased, damage can also be increased, resulting in the development of many pathological conditions. Antioxidant defenses protect the body from the detrimental effects of free radicals. Dietary fruits and vegetables provide a reasonable amount of compounds that act as physiological antioxidants. Although existing knowledge does not allow a final and conclusive assessment of the relevance of antioxidants for health, it does provide the basis for its rational consideration. This paper addresses the specific aspects of antioxidant supplementation in health and disease.
Palabras clave: hypertension , flavonoids , antioxidant , phytonutrients
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 69.00Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/102469
DOI: https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2009.00177.x
URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1753-4887.2009.00177.x
Colecciones
Articulos(IBIMOL)
Articulos de INSTITUTO DE BIOQUIMICA Y MEDICINA MOLECULAR
Citación
Herrera, Emilio A.; Jiménez, Rafael; Aruoma, Okezie I.; Hercberg, Serge; Sánchez García, Isidro; et al.; Aspects of antioxidant foods and supplements in health and disease; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Nutrition Reviews; 67; 5-2009; S140-S144
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES