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dc.contributor.author
Bergamini, Carina Viviana
dc.contributor.author
Hynes, Erica Rut
dc.contributor.author
Meinardi, Carlos Alberto
dc.contributor.author
Suárez, Viviana Beatriz
dc.contributor.author
Quiberoni, Andrea del Lujan
dc.contributor.author
Zalazar, Carlos Antonio
dc.date.available
2020-03-29T22:38:47Z
dc.date.issued
2010-07
dc.identifier.citation
Bergamini, Carina Viviana; Hynes, Erica Rut; Meinardi, Carlos Alberto; Suárez, Viviana Beatriz; Quiberoni, Andrea del Lujan; et al.; Pategra´ s cheese as a suitable carrier for six probiotic cultures; Cambridge University Press; Journal of Dairy Research; 77; 7-2010; 265-272
dc.identifier.issn
0022-0299
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/101231
dc.description.abstract
he viability of five single-strain and one three-strain probiotic cultures was assessed duringPategras cheese ripening. Probiotics were inoculated into cheese-milk after a pre-incubationstep ? intended to improve their survival ? or directly as a lyophilised culture; control cheeseswithout probiotics were also obtained. pH of probiotic and control cheeses was similar, exceptin probiotic cheeses containing the strain Lb. acidophilus B or the mixed culture. In these cases,the probiotic cheeses were more acid than their respective control cheeses. All the probioticstested maintained counts above 107 cfu/g during the shelf-life settled for the product. Strains ofthe Lb. casei group: Lb. paracasei, Lb. casei and Lb. rhamnosus reached and kept the highestcell concentration during cheese ripening, followed by Lb. acidophilus and bifidobacteria. Thedirect addition of the probiotic cultures was more efficient than their inoculation after a preincubationstep, for all the probiotics assayed. We have provided evidence that support the useof Pategras cheese as a performing food-based vehicle for probiotic bacteria.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Cambridge University Press
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
PROBIOTIC CHEESE
dc.subject
PROBIOTIC BACTERIA
dc.subject
VIABILITY
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Pategra´ s cheese as a suitable carrier for six probiotic cultures
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-03-27T13:39:43Z
dc.journal.number
77
dc.journal.pagination
265-272
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Cambridge
dc.description.fil
Fil: Bergamini, Carina Viviana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Hynes, Erica Rut. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Meinardi, Carlos Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
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Fil: Suárez, Viviana Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
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Fil: Quiberoni, Andrea del Lujan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zalazar, Carlos Antonio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
Journal of Dairy Research
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://journals.cambridge.org/action/displayJournal?jid=DAR
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1017/S0022029910000051
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