Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Lorda, Graciela Susana
dc.contributor.author
Breccia, Javier Dario
dc.contributor.author
Barbeito, Vanina Andrea
dc.contributor.author
Pagliero, Fabiola
dc.contributor.author
Boeris, S.
dc.contributor.author
Castaño, Rosana Carolina
dc.contributor.author
Pordomingo, Anibal Javier
dc.contributor.author
Altolaguirre, F.
dc.contributor.author
Pastor, M. D.
dc.date.available
2019-08-16T18:31:42Z
dc.date.issued
2007-01
dc.identifier.citation
Lorda, Graciela Susana; Breccia, Javier Dario; Barbeito, Vanina Andrea; Pagliero, Fabiola; Boeris, S.; et al.; Peat-based inoculum of Bradyrhizobium japonicum and Sinorhizobium fredii supplemented with xanthan gum; Springer; World Journal of Microbiology; 23; 1; 1-2007; 1-5
dc.identifier.issn
0959-3993
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/81743
dc.description.abstract
The addition of xanthan to high water retention capacity peat (HWRC) inoculants did not show differences on the survival of Bradyrhizobium japonicum E109. In low water retention capacity peats (LWRC) however, xanthan increased the survival of B.japonicum significantly. Xanthan showed the best effect at 0.1 g/l for B. japonicum, in contrast to Sinorhizobium fredii USDA205 where the concentrations evaluated (0-1.0 g/l) did not affected significantly its survival. Nevertheless, when the symbiotic performance on soybean was evaluated, the presence of 0.1 g xanthan/l increased the nodule number for both strains.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Bradyrhizobium Japonicum
dc.subject
Inoculant
dc.subject
Nodulation
dc.subject
Sinorhizobium Fredii
dc.subject
Soybean
dc.subject
Xanthan
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Peat-based inoculum of Bradyrhizobium japonicum and Sinorhizobium fredii supplemented with xanthan gum
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-08-15T16:22:57Z
dc.journal.volume
23
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
1-5
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Berlin
dc.description.fil
Fil: Lorda, Graciela Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Breccia, Javier Dario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Barbeito, Vanina Andrea. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pagliero, Fabiola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Boeris, S.. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Castaño, Rosana Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pordomingo, Anibal Javier. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Altolaguirre, F.. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pastor, M. D.. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina
dc.journal.title
World Journal of Microbiology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s11274-006-9186-5
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1007/s11274-006-9186-5
Archivos asociados