Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Lorda, Graciela Susana  
dc.contributor.author
Breccia, Javier Dario  
dc.contributor.author
Barbeito, Vanina Andrea  
dc.contributor.author
Pagliero, Fabiola  
dc.contributor.author
Boeris, S.  
dc.contributor.author
Castaño, Rosana Carolina  
dc.contributor.author
Pordomingo, Anibal Javier  
dc.contributor.author
Altolaguirre, F.  
dc.contributor.author
Pastor, M. D.  
dc.date.available
2019-08-16T18:31:42Z  
dc.date.issued
2007-01  
dc.identifier.citation
Lorda, Graciela Susana; Breccia, Javier Dario; Barbeito, Vanina Andrea; Pagliero, Fabiola; Boeris, S.; et al.; Peat-based inoculum of Bradyrhizobium japonicum and Sinorhizobium fredii supplemented with xanthan gum; Springer; World Journal of Microbiology; 23; 1; 1-2007; 1-5  
dc.identifier.issn
0959-3993  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/81743  
dc.description.abstract
The addition of xanthan to high water retention capacity peat (HWRC) inoculants did not show differences on the survival of Bradyrhizobium japonicum E109. In low water retention capacity peats (LWRC) however, xanthan increased the survival of B.japonicum significantly. Xanthan showed the best effect at 0.1 g/l for B. japonicum, in contrast to Sinorhizobium fredii USDA205 where the concentrations evaluated (0-1.0 g/l) did not affected significantly its survival. Nevertheless, when the symbiotic performance on soybean was evaluated, the presence of 0.1 g xanthan/l increased the nodule number for both strains.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Bradyrhizobium Japonicum  
dc.subject
Inoculant  
dc.subject
Nodulation  
dc.subject
Sinorhizobium Fredii  
dc.subject
Soybean  
dc.subject
Xanthan  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Peat-based inoculum of Bradyrhizobium japonicum and Sinorhizobium fredii supplemented with xanthan gum  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-08-15T16:22:57Z  
dc.journal.volume
23  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
1-5  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.journal.ciudad
Berlin  
dc.description.fil
Fil: Lorda, Graciela Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Breccia, Javier Dario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Barbeito, Vanina Andrea. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pagliero, Fabiola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Boeris, S.. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Castaño, Rosana Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pordomingo, Anibal Javier. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Altolaguirre, F.. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pastor, M. D.. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química; Argentina  
dc.journal.title
World Journal of Microbiology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s11274-006-9186-5  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1007/s11274-006-9186-5