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dc.contributor.author
Reyes Alvarez, Camilo Andres  
dc.contributor.author
Linares, Luciano Hector  
dc.contributor.author
Moredo, Fabiana Alicia  
dc.contributor.author
Liron, Juan Pedro  
dc.contributor.author
Brusa, Victoria  
dc.contributor.author
Londero, Alejandra  
dc.contributor.author
Galli, Lucía  
dc.contributor.author
Oteiza, Juan Martín  
dc.contributor.author
Costa, Magdalena  
dc.contributor.author
Leotta, Gerardo Anibal  
dc.date.available
2018-06-13T14:11:47Z  
dc.date.issued
2018-01  
dc.identifier.citation
Reyes Alvarez, Camilo Andres; Linares, Luciano Hector; Moredo, Fabiana Alicia; Liron, Juan Pedro; Brusa, Victoria; et al.; Development and In-House Validation of a Real-Time Polymerase Chain Reaction for the Detection of Listeria monocytogenes in Meat; Mary Ann Liebert; Foodborne Pathogens And Disease; 15; 1; 1-2018; 55-57  
dc.identifier.issn
1535-3141  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/48504  
dc.description.abstract
AbstractListeriosis is a foodborne disease caused by Listeria monocytogenes. The aims of this work were to develop and validate an in-house real-time polymerase chain reaction (RT-PCR) for the detection of L. monocytogenes, and to determine its prevalence in raw ground beef samples from 53 butcheries that also sell ready-to-eat foods. One set of primers and one hydrolysis probe were designed for hly gene detection and then challenged with pure strains. The detection was successful for all L. monocytogenes strains analyzed and negative for all non-L. monocytogenes strains (detection limit, 10 colony forming unit [CFU]/mL). Inclusivity, exclusivity, and analytical accuracy were 100%. L. monocytogenes was detected in 41.5% of raw ground beef samples from the 53 butcheries analyzed. This RT-PCR may be a valuable method for rapid detection of L. monocytogenes in meat.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Mary Ann Liebert  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Listeria  
dc.subject
Meat  
dc.subject
Rt-Pcr  
dc.subject
Detección  
dc.subject.classification
Otras Biotecnologías de la Salud  
dc.subject.classification
Biotecnología de la Salud  
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD  
dc.title
Development and In-House Validation of a Real-Time Polymerase Chain Reaction for the Detection of Listeria monocytogenes in Meat  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-06-11T14:32:13Z  
dc.journal.volume
15  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
55-57  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Reyes Alvarez, Camilo Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Linares, Luciano Hector. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Epizootiología y Salud Publica. Laboratorio de Microbiología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Moredo, Fabiana Alicia. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Brusa, Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Londero, Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Galli, Lucía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Oteiza, Juan Martín. Instituto Nacional de Tecnología Industrial. Centro de Investigación y Asistencia Técnica a la Industria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Costa, Magdalena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Leotta, Gerardo Anibal. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina  
dc.journal.title
Foodborne Pathogens And Disease  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1089/fpd.2017.2321  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/fpd.2017.2321