Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gerschenson, Lia Noemi  
dc.contributor.author
Rojas, Ana Maria Luisa  
dc.contributor.author
Fissore, Eliana Noemi  
dc.contributor.other
Galanakis, Charis M.  
dc.date.available
2021-11-30T18:47:57Z  
dc.date.issued
2019  
dc.identifier.citation
Gerschenson, Lia Noemi; Rojas, Ana Maria Luisa; Fissore, Eliana Noemi; Conventional and Emerging Extraction Technologies; Elsevier; 2019; 39-87  
dc.identifier.isbn
978-0-12-816495-2  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/147760  
dc.description.abstract
Food, vegetables, and grains are important raw materials for food production. They are also providers of nutrients and energy and contain many valuable compounds as pigments and antioxidants. Plants have been a source of therapeutic and health-promoting compounds throughout history. Dietary fiber is a nutrient, and its importance for human health is linked to its effects on glucose and lipid metabolism, prebiotic effect, protection against certain gastrointestinal diseases, and colon cancer. This chapter discusses the conventional and emerging technologies used for the recovery of dietary fiber from plant agro-industrial by-products.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
AGRO-INDUSTRIAL BYPRODUCTS  
dc.subject
FIBER RECOVERY  
dc.subject
CONVENTIONAL AND EMERGING TECHNOLOGIES  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Conventional and Emerging Extraction Technologies  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-11-25T20:20:42Z  
dc.journal.pagination
39-87  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Gerschenson, Lia Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rojas, Ana Maria Luisa. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fissore, Eliana Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/B978-0-12-816495-2.00007-1  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128164952000071  
dc.conicet.paginas
384  
dc.source.titulo
Dietary Fiber: properties, Recovery & Applications