Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Diaz Gerevini, Gustavo Tomás  
dc.contributor.author
Repossi, G.  
dc.contributor.author
Dain, Andres David  
dc.contributor.author
Tarres, M. C.  
dc.contributor.author
Das, U. N.  
dc.contributor.author
Eynard, Aldo Renato  
dc.date.available
2017-01-16T18:44:36Z  
dc.date.issued
2014-06  
dc.identifier.citation
Diaz Gerevini, Gustavo Tomás ; Repossi, G.; Dain, Andres David; Tarres, M. C.; Das, U. N.; et al.; Cognitive and motor perturbations in elderly with longstanding diabetes mellitus; Elsevier Science Inc; Nutrition; 30; 6; 6-2014; 628–635  
dc.identifier.issn
0899-9007  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/11397  
dc.description.abstract
Type 2 diabetes mellitus is a chronic disease characterized by insulin resistance; inflammation; oxidative stress; vascular damage; and dysfunction of glucose, protein, and lipid metabolisms. However, comparatively less attention has been paid to neurologic alterations seen in elderly individuals with type 2 diabetes. We review clinical, metabolic, and biochemical aspects of diabetic encephalopathy (DE) and propose that quality of dietary lipids is closely linked to DE. This implies that preventive nutritional interventions may be designed to improve DE.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
De (Diabetic Encephalopathy)  
dc.subject
Diabetes Mellitus  
dc.subject
Dietary Lipids  
dc.subject
Oxidative Stress  
dc.subject
Insulin Resistance  
dc.subject.classification
Otras Ciencias de la Salud  
dc.subject.classification
Ciencias de la Salud  
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD  
dc.title
Cognitive and motor perturbations in elderly with longstanding diabetes mellitus  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-01-13T20:03:03Z  
dc.journal.volume
30  
dc.journal.number
6  
dc.journal.pagination
628–635  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Diaz Gerevini, Gustavo Tomás . Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Cordoba. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Repossi, G.. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Cordoba. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina. Universidad Nacional de la Rioja; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Dain, Andres David. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Cordoba. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tarres, M. C.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Das, U. N.. Campus of Gayatri Vidya Parishad College of Engineering; India. Und Life Sciences; Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Eynard, Aldo Renato. Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Centro Cientifico Tecnologico Cordoba. Instituto de Investigaciones en Ciencias de la Salud; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina  
dc.journal.title
Nutrition  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.nut.2013.11.007  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900713005091