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dc.contributor.author
Castellani, Oscar Francisco  
dc.contributor.author
Martinez, Estela Nora  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.date.available
2020-09-08T15:13:24Z  
dc.date.issued
2000-11  
dc.identifier.citation
Castellani, Oscar Francisco; Martinez, Estela Nora; Añon, Maria Cristina; Amaranth Globulin Structure Modifications Induced by Enzymatic Proteolysis; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 48; 11; 11-2000; 5624-5629  
dc.identifier.issn
0021-8561  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113475  
dc.description.abstract
Globulin-P was partially hydrolyzed with papain under specific conditions to study the resulting structural modifications. Under mild hydrolytic conditions, globulin-P polymers were cleaved to render their unitary constituents (280 kDa molecules). Under stronger hydrolytic conditions these unitary molecules were 13% smaller than those from nonhydrolyzed globulin. Moreover, these molecules remained assembled even though they contained degraded polypeptides. The monomeric (M) subunit and the A chains were preferentially cleaved under mild and intermediate hydrolytic conditions, whereas B chains remained with the same size. These results suggest that the M and A polypeptides might be located at an exposed site of the molecules resembling the structure of the legumins. The M subunit may be participating in the stabilization of globulin-P polymers, on the basis that these two species disappeared under the same hydrolytic conditions. Similar events such as those described in this paper might be taking place on globulin-P during germination of amaranth grain.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
American Chemical Society  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Amaranth  
dc.subject
Globulin  
dc.subject
Papain  
dc.subject
Protein structure  
dc.subject
Proteolysis  
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Amaranth Globulin Structure Modifications Induced by Enzymatic Proteolysis  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-08-19T20:35:21Z  
dc.identifier.eissn
1520-5118  
dc.journal.volume
48  
dc.journal.number
11  
dc.journal.pagination
5624-5629  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Washington  
dc.description.fil
Fil: Castellani, Oscar Francisco. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martinez, Estela Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y45r95cz  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1021/jf000624o