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dc.contributor.author
Conforti, Paula Andrea
dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena
dc.contributor.author
Malacalza, Néstor H.
dc.contributor.author
Arias, Verònica Cecilia
dc.contributor.author
Castells, Cecilia Beatriz Marta
dc.date.available
2020-01-21T20:39:55Z
dc.date.issued
2006-04
dc.identifier.citation
Conforti, Paula Andrea; Lupano, Cecilia Elena; Malacalza, Néstor H.; Arias, Verònica Cecilia; Castells, Cecilia Beatriz Marta; Crystallization of honey at -20°C; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 9; 1; 4-2006; 99-107
dc.identifier.issn
1094-2912
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/95484
dc.description.abstract
Honeys from different regions of the province of Buenos Aires were stored at -20°C, and factors that affect crystallization were analyzed. Crystals were observed by light microscopy. Firmness, adhesivity and viscosity of the samples were measured. Honey was characterized by determining the water activity, turbidity, moisture, fructose, and glucose contents. Results show that the viscous characteristics of the samples depend on the number, size, and disposition of crystals. Various honey samples exhibited Newtonian, pseudoplastic, and thixotropic behaviors. Crystallization was favored at higher moisture contents, suggesting that the parameters that affect honey crystallization at room temperature have a different effect at freezing temperatures. Honey that presented higher values of firmness had a moisture content lower than 17%, and a linear inverse relationship was observed between the adhesivity and firmness of honey samples.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CRYSTALLIZATION
dc.subject
HONEY
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Crystallization of honey at -20°C
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-01-21T18:46:18Z
dc.journal.volume
9
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
99-107
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Conforti, Paula Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Ciencias Aplicadas "Dr. Jorge J. Ronco". Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Ciencias Aplicadas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Malacalza, Néstor H.. Provincia de Buenos Aires. Ministerio de Asuntos Agrarios; Argentina
dc.description.fil
Fil: Arias, Verònica Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigaciones en Tecnología de Pinturas. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigaciones en Tecnología de Pinturas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Castells, Cecilia Beatriz Marta. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigaciones en Tecnología de Pinturas. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigaciones en Tecnología de Pinturas; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Food Properties
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/10942910500473962
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942910500473962
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