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dc.contributor.author
Conforti, Paula Andrea  
dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena  
dc.contributor.author
Malacalza, Néstor H.  
dc.contributor.author
Arias, Verònica Cecilia  
dc.contributor.author
Castells, Cecilia Beatriz Marta  
dc.date.available
2020-01-21T20:39:55Z  
dc.date.issued
2006-04  
dc.identifier.citation
Conforti, Paula Andrea; Lupano, Cecilia Elena; Malacalza, Néstor H.; Arias, Verònica Cecilia; Castells, Cecilia Beatriz Marta; Crystallization of honey at -20°C; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 9; 1; 4-2006; 99-107  
dc.identifier.issn
1094-2912  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/95484  
dc.description.abstract
Honeys from different regions of the province of Buenos Aires were stored at -20°C, and factors that affect crystallization were analyzed. Crystals were observed by light microscopy. Firmness, adhesivity and viscosity of the samples were measured. Honey was characterized by determining the water activity, turbidity, moisture, fructose, and glucose contents. Results show that the viscous characteristics of the samples depend on the number, size, and disposition of crystals. Various honey samples exhibited Newtonian, pseudoplastic, and thixotropic behaviors. Crystallization was favored at higher moisture contents, suggesting that the parameters that affect honey crystallization at room temperature have a different effect at freezing temperatures. Honey that presented higher values of firmness had a moisture content lower than 17%, and a linear inverse relationship was observed between the adhesivity and firmness of honey samples.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CRYSTALLIZATION  
dc.subject
HONEY  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Crystallization of honey at -20°C  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-01-21T18:46:18Z  
dc.journal.volume
9  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
99-107  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Conforti, Paula Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Ciencias Aplicadas "Dr. Jorge J. Ronco". Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Ciencias Aplicadas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Malacalza, Néstor H.. Provincia de Buenos Aires. Ministerio de Asuntos Agrarios; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arias, Verònica Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigaciones en Tecnología de Pinturas. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigaciones en Tecnología de Pinturas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Castells, Cecilia Beatriz Marta. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigaciones en Tecnología de Pinturas. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigaciones en Tecnología de Pinturas; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Food Properties  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/10942910500473962  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942910500473962