Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
González Forte, Lucía del Sol  
dc.contributor.author
Amalvy, Javier  
dc.contributor.author
Bertola, Nora Cristina  
dc.date.available
2020-01-07T18:50:57Z  
dc.date.issued
2019-01  
dc.identifier.citation
González Forte, Lucía del Sol; Amalvy, Javier; Bertola, Nora Cristina; Effect of natamycin on the physicochemical properties of corn starch based films and their effect on Penicillium spp. activity; Taylor & Francis Ltd; International Journal of Polymer Analysis and Characterization; 24; 1; 1-2019; 63-74  
dc.identifier.issn
1023-666X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/93863  
dc.description.abstract
The incorporation of antimicrobials in foods by means of the use of films where they are entrapped collaborates to decrease their diffusion rate. In this work, the physicochemical properties of starch-based films loaded with 1% wt. natamycin were analyzed, and the antifungal activity of these films was evaluated against Penicillium spp.. Variations in the properties of films with 1% natamycin were minimal, leading to the conclusion that this material could be applied to avoid mold development on the surface semi-hard cheeses. Corn starch-based films containing natamycin at 1% w/w inhibited the Penicillium spp. growth in a solid matrix.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
STARCH BASED FILMS  
dc.subject
NATAMYCIN  
dc.subject
MATERIAL PROPERTIES  
dc.subject
PENICILLIUM  
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Effect of natamycin on the physicochemical properties of corn starch based films and their effect on Penicillium spp. activity  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-10-15T14:11:15Z  
dc.identifier.eissn
1563-5341  
dc.journal.volume
24  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
63-74  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: González Forte, Lucía del Sol. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Amalvy, Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bertola, Nora Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Polymer Analysis and Characterization  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1023666X.2018.1517200  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1080/1023666X.2018.1517200