Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Munitz, Martín Sebastián
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Garrido, Carolina E.
dc.contributor.author
Gonzalez, Hector Horacio Lucas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Resnik, Silvia Liliana
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Salas, Paula M.
dc.contributor.author
Montti, Maria Isabel Tatiana
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2019-08-30T20:38:06Z
dc.date.issued
2013-07
dc.identifier.citation
Munitz, Martín Sebastián; Garrido, Carolina E.; Gonzalez, Hector Horacio Lucas; Resnik, Silvia Liliana; Salas, Paula M.; et al.; Mycoflora and Potential Mycotoxin Production of Freshly Harvested Blueberry in Concordia, Entre Ríos Province, Argentina; Taylor & Francis; International Journal of Fruit Science; 13; 3; 7-2013; 312-325
dc.identifier.issn
1553-8362
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/82668
dc.description.abstract
Blueberries cv. Misty (2009) and cvs. Emerald, Jewel, and Misty (2010) were analyzed for mycoflora occurrence in the main production area of Argentina. Isolation frequencies and relative densities of the fungal species were statistically compared. Alternaria tenuissima was predominant and the potential presence of Alternaria toxins may pose a risk for blueberries consumption. This is the first report of Aspergillus flavus, Alternaria alternata, Alternaria vaccinii, Arthrinium phaeospermum, Cladosporium cladosporioides, Curvularia lunata, Epicoccum nigrum, Eurotium chevalieri, Fusarium graminearum, Fusarium semitectum, Fusarium verticillioides, Geotrichum candidum, Mucor racemosus, Penicillium citrinum, Trichoderma harzianum and Trichocladium spp. isolated from blueberries in Argentina.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ar/
dc.subject
Alternaria
dc.subject
Blueberry Cultivars
dc.subject
Fungi
dc.subject
Mycotoxins
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Mycoflora and Potential Mycotoxin Production of Freshly Harvested Blueberry in Concordia, Entre Ríos Province, Argentina
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-06-26T13:31:47Z
dc.journal.volume
13
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
312-325
dc.journal.pais
Reino Unido
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.description.fil
Fil: Munitz, Martín Sebastián. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ciencias de la Alimentación; Argentina. Ministerio de Ciencia. Tecnología e Innovación Productiva. Agencia Nacional de Promoción Científica y Tecnológica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Garrido, Carolina E.. Ministerio de Ciencia. Tecnología e Innovación Productiva. Agencia Nacional de Promoción Científica y Tecnológica; Argentina. Fundación de Investigaciones Científicas "Teresa Benedicta de la Cruz"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, Hector Horacio Lucas. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Resnik, Silvia Liliana. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salas, Paula M.. Ministerio de Ciencia. Tecnología e Innovación Productiva. Agencia Nacional de Promoción Científica y Tecnológica; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.description.fil
Fil: Montti, Maria Isabel Tatiana. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ciencias de la Alimentación; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Fruit Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15538362.2013.748374
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/15538362.2013.748374
Archivos asociados