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dc.contributor.author
Rodriguez, Anabel
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio
dc.date.available
2019-07-25T20:25:02Z
dc.date.issued
2012-09
dc.identifier.citation
Rodriguez, Anabel; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Generalized Correlations for Characteristic Variables and Thermophysical Properties of Osmotically Dehydrated Fruits; Taylor & Francis; Drying Technology; 30; 11-12; 9-2012; 1323-1331
dc.identifier.issn
0737-3937
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/80317
dc.description.abstract
Based on experiments on osmotic dehydration of different fruits, with diverse dehydrating solutions and working conditions, and on an extensive search of the literature on osmotic dehydration, general linear correlations between water content (WC) and soluble solids (SS) content of fruits dehydrated in sugar or alcohol solutions have been developed for each type of fruit that allows characterization of both properties with only one rapid determination of either property. A linear regression for SS vs. WC including all of the experimental data for the seven types of fruits tested (apple, strawberry, pear, kiwi, plum, nectarine, and melon) and the five solutes used in those experiments (sucrose, glucose, xylitol, sorbitol, polyethylene glycol) was obtained with a high regression coefficient.Based on experimental data determined in this work in the range -40 to 40°C, correlations are established between heat capacity and enthalpy with water content and temperature for both fresh strawberries and strawberries that were osmotically dehydrated in different solutions. In addition, general polynomial correlations for the initial freezing temperature of fresh and osmotically dehydrated fruits as a function of water content and type of dehydrating solute are proposed.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Correlation
dc.subject
Enthalpy
dc.subject
Osmo-Dehydrated Fruits
dc.subject
Soluble Solids
dc.subject
Water Content
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Generalized Correlations for Characteristic Variables and Thermophysical Properties of Osmotically Dehydrated Fruits
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-04-26T18:20:14Z
dc.identifier.eissn
1532-2300
dc.journal.volume
30
dc.journal.number
11-12
dc.journal.pagination
1323-1331
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Anabel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Drying Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07373937.2012.695758
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/07373937.2012.695758


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