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dc.contributor.author
Paredes, Alejandro Javier
dc.contributor.author
Asensio, Claudia Mariana
dc.contributor.author
Llabot, Juan Manuel
dc.contributor.author
Allemandi, Daniel Alberto
dc.contributor.author
Palma, Santiago Daniel
dc.date.available
2018-11-12T18:32:53Z
dc.date.issued
2016-03-03
dc.identifier.citation
Paredes, Alejandro Javier; Asensio, Claudia Mariana; Llabot, Juan Manuel; Allemandi, Daniel Alberto; Palma, Santiago Daniel; Nanoencapsulation in the food industry: manufacture, applications and characterization; Nanobiofoods; Journal of Food Bioengineering and Nanoprocessing; 1; 1; 3-3-2016; 56-79
dc.identifier.issn
2501-2568
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/64263
dc.description.abstract
Particle encapsulation is a standard process in the food industry that consists of encapsulating particles in a protective layer, covering, or containment material to protect a sensitive ingredient or nucleus from adversereactions. This consists of encapsulating small particle cores in a protective wall with the aim to preserveorganoleptic and physico-chemical properties of the original products as well as to improve the palatability ofvolatile odorous ingredients. Encapsulation of flavors and aromas is a rapidly expanding process in the foodindustry. Many aroma compounds must to be converted into solid products before its use as flavoring agents.Nano and microencapsulation technology is a very promising area in food industry which will have a great impacton a wide variety of products including functional foods, packaging, preservatives, antioxidants, flavors andfragrances. Spray Drying is a widely used technique to eliminate water and other solvents from solutions, emulsionsand suspensions. Spray drying is a rapid, convenient and low cost method in comparison to other techniques aslyophilization. This technology is one of the most common encapsulation methods used in the food industrybecause of its advantages, such as the wide availability of equipment, large-scale production, simple continuousunit operation, ease of manipulation, and low process cost.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Nanobiofoods
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
Nanocapsules
dc.subject
Nanoencapsulation
dc.subject
Nanotechnology
dc.subject
Nanoparticle
dc.subject
Food Industry
dc.subject
Spray Drying
dc.subject
Production Technique
dc.subject.classification
Nano-materiales
dc.subject.classification
Nanotecnología
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Nanoencapsulation in the food industry: manufacture, applications and characterization
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-10-23T14:09:16Z
dc.identifier.eissn
2501-2568
dc.journal.volume
1
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
56-79
dc.journal.pais
Rumania
dc.journal.ciudad
Bucarest
dc.description.fil
Fil: Paredes, Alejandro Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Asensio, Claudia Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Llabot, Juan Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Allemandi, Daniel Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Palma, Santiago Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Unidad de Investigación y Desarrollo en Tecnología Farmacéutica; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Bioengineering and Nanoprocessing
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://nanobiofoods.com/all-issues/volume-1-2016/issue-1
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