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dc.contributor.author
Poloni, Valeria Lorena  
dc.contributor.author
Dogi, Cecilia Ana  
dc.contributor.author
Pereyra, Carina Maricel  
dc.contributor.author
Fernandez Juri, Maria Guillermina  
dc.contributor.author
Köler, Pablo  
dc.contributor.author
Rosa, Carlos Alberto da Rocha  
dc.contributor.author
Dalcero, Ana Maria  
dc.contributor.author
Cavaglieri, Lilia Reneé  
dc.date.available
2018-10-03T18:25:30Z  
dc.date.issued
2015-06  
dc.identifier.citation
Poloni, Valeria Lorena; Dogi, Cecilia Ana; Pereyra, Carina Maricel; Fernandez Juri, Maria Guillermina; Köler, Pablo; et al.; Potentiation of the effect of a commercial animal feed additive mixed with different probiotic yeast strains on the adsorption of aflatoxin B1; Taylor and Francis Ltd.; Food Additives and Contaminants - Part A Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment; 32; 6; 6-2015; 970-976  
dc.identifier.issn
1944-0057  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/61551  
dc.description.abstract
This study potentiates the adsorbent effect for aflatoxin B1 (AFB1) of a commercial additive (CA) of animal feed, containing inactive lysate of three Saccharomyces cerevisiae strains, active enzymes, adsorbents and a selenium–amino acid complex, when the additive was mixed separately with three S. cerevisiae strains. Levels of AFB1 of 20 and 50 ng g−1 were used to determine the binding capacity of different concentrations of CA alone and in the presence of yeast strains, as well as toxin desorption, under gastrointestinal conditions. The viability of yeasts in the presence of CA was evaluated. The results show that the CA did not affect the viability of the yeast strains assayed. CA alone showed a low percentage adsorption. At 20 and at 50 ng g−1, CA was highly efficient in adsorbing AFB1 when combined with RC016 and RC012 strains respectively. Desorption of AFB1 by CA alone and in combination with the yeasts increased with increasing levels of CA. The results demonstrate the improvement of CA in AFB1 adsorption once it is mixed with live yeasts.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor and Francis Ltd.  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Animal Feed  
dc.subject
Additive Mixed  
dc.subject
Probiotic Yeast  
dc.subject
Aflatoxin B1  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Potentiation of the effect of a commercial animal feed additive mixed with different probiotic yeast strains on the adsorption of aflatoxin B1  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-10-01T15:44:15Z  
dc.identifier.eissn
0265-203X  
dc.journal.volume
32  
dc.journal.number
6  
dc.journal.pagination
970-976  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Poloni, Valeria Lorena. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Dogi, Cecilia Ana. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pereyra, Carina Maricel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María. Universidad Nacional de Villa María. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernandez Juri, Maria Guillermina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Köler, Pablo. Vetanco S. A.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rosa, Carlos Alberto da Rocha. Universidad Federal Rural de Rio de Janeiro. Departamento de Microbiologìa Veterinaria; Brasil  
dc.description.fil
Fil: Dalcero, Ana Maria. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cavaglieri, Lilia Reneé. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina  
dc.journal.title
Food Additives and Contaminants - Part A Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25941951  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.1080/19440049.2015.1024761