Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Kinetics and metabolic behavior of a composite culture of Kloeckera apiculata and Saccharomyces cerevisiae wine related strains

Mendoza, Lucia MargaritaIcon ; Manca, Maria CristinaIcon ; Farias, Marta ElenaIcon
Fecha de publicación: 07/2007
Editorial: Springer
Revista: Biotechnology Letters
ISSN: 0141-5492
e-ISSN: 1573-6776
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Biotecnología Industrial

Resumen

The kinetics and metabolic behavior of Kloeckera apiculata mc1 and Saccharomyces cerevisiae mc2 in composite culture was investigated. K. apiculata showed a higher viability through the fermentation; however the maximum cell density of both yeasts decreased. This behavior was not due to ethanol concentration, killer toxins production or competition for assimilable nitrogenous compounds between both yeasts. Despite the consistent production of secondary products by single culture of K. apiculata, an increase of these compounds was not observed in mixed culture. These results contribute to a better understanding of the behavior of non-Saccharomyces yeasts and their potential application in the wine industry.
Palabras clave: Mixed Culture , Non-Saccharomyces Yeast , Wine
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 229.4Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/53969
URL: https://link.springer.com/article/10.1007/s10529-007-9355-0
DOI: http://dx.doi.org/10.1007/s10529-007-9355-0
Colecciones
Articulos(CERELA)
Articulos de CENTRO DE REFERENCIA PARA LACTOBACILOS (I)
Citación
Mendoza, Lucia Margarita; Manca, Maria Cristina; Farias, Marta Elena; Kinetics and metabolic behavior of a composite culture of Kloeckera apiculata and Saccharomyces cerevisiae wine related strains; Springer; Biotechnology Letters; 29; 7; 7-2007; 1057-1063
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES