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dc.contributor.author
Rodriguez, Anabel  
dc.contributor.author
Rodriguez, Maria Marcela  
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio  
dc.date.available
2018-07-05T15:47:30Z  
dc.date.issued
2014-01  
dc.identifier.citation
Rodriguez, Anabel; Rodriguez, Maria Marcela; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Experimental Values and Correlations of Some Thermal Properties of Fresh and Osmotically Dehydrated Stone Fruit; Inderscience Enterprises; International Journal of Postharvest Technology and Innovation; 4; 2-4; 1-2014; 138-150  
dc.identifier.issn
1744-7550  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/51333  
dc.description.abstract
Nectarines, plums and peaches were dehydrated with osmotic solutions (glucose at 60°Brix or sorbitol at 60°Brix) at temperature of 35ºC for scheduled periods (0.5, 1, 2, 4, 6, 8 h). Thermal properties of fresh and osmotically dehydrated fruits were measured by DSC where samples were heated from –40ºC to 40ºC at a rate of 2ºC min–1. In this work, we obtained experimental data on the variation of water content and soluble solids during the osmotic dehydration of nectarines, peaches and plums in solutions of glucose or sorbitol; experimental data for enthalpy of fresh and osmotically dehydrated nectarines, plums and peaches as a function of temperature and type of osmotic solute; correlations for initial freezing temperature of osmotically dehydrated stone fruits as a function of water content and type of dehydrating solute and correlations between heat capacity or enthalpy and temperature for some fresh and osmotically dehydrated stone fruits.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Inderscience Enterprises  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Correlations  
dc.subject
Initial Freezing Point  
dc.subject
Osmotic Dehydration  
dc.subject
Stone Fruits  
dc.subject
Thermophysical Properties  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Experimental Values and Correlations of Some Thermal Properties of Fresh and Osmotically Dehydrated Stone Fruit  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-07-04T19:40:20Z  
dc.journal.volume
4  
dc.journal.number
2-4  
dc.journal.pagination
138-150  
dc.journal.pais
Sudáfrica  
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Anabel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingenieria de Olavarria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Maria Marcela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Postharvest Technology and Innovation  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.inderscience.com/jhome.php?jcode=ijpti  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1504/IJPTI.2014.068709