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dc.contributor.author
Rodriguez, Anabel

dc.contributor.author
Rodriguez, Maria Marcela

dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio

dc.date.available
2018-07-05T15:47:30Z
dc.date.issued
2014-01
dc.identifier.citation
Rodriguez, Anabel; Rodriguez, Maria Marcela; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Experimental Values and Correlations of Some Thermal Properties of Fresh and Osmotically Dehydrated Stone Fruit; Inderscience Enterprises; International Journal of Postharvest Technology and Innovation; 4; 2-4; 1-2014; 138-150
dc.identifier.issn
1744-7550
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/51333
dc.description.abstract
Nectarines, plums and peaches were dehydrated with osmotic solutions (glucose at 60°Brix or sorbitol at 60°Brix) at temperature of 35ºC for scheduled periods (0.5, 1, 2, 4, 6, 8 h). Thermal properties of fresh and osmotically dehydrated fruits were measured by DSC where samples were heated from –40ºC to 40ºC at a rate of 2ºC min–1. In this work, we obtained experimental data on the variation of water content and soluble solids during the osmotic dehydration of nectarines, peaches and plums in solutions of glucose or sorbitol; experimental data for enthalpy of fresh and osmotically dehydrated nectarines, plums and peaches as a function of temperature and type of osmotic solute; correlations for initial freezing temperature of osmotically dehydrated stone fruits as a function of water content and type of dehydrating solute and correlations between heat capacity or enthalpy and temperature for some fresh and osmotically dehydrated stone fruits.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Inderscience Enterprises

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Correlations
dc.subject
Initial Freezing Point
dc.subject
Osmotic Dehydration
dc.subject
Stone Fruits
dc.subject
Thermophysical Properties
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Experimental Values and Correlations of Some Thermal Properties of Fresh and Osmotically Dehydrated Stone Fruit
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-07-04T19:40:20Z
dc.journal.volume
4
dc.journal.number
2-4
dc.journal.pagination
138-150
dc.journal.pais
Sudáfrica

dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Anabel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingenieria de Olavarria; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Maria Marcela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Postharvest Technology and Innovation
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.inderscience.com/jhome.php?jcode=ijpti
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1504/IJPTI.2014.068709
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