Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Vidueiros, S.M.
dc.contributor.author
Curti, Ramiro Nestor
dc.contributor.author
Dyner, Luis Marcelo
dc.contributor.author
Binaghi, Maria Julieta
dc.contributor.author
Peterson, Graciela Beatriz
dc.contributor.author
Bertero, Hector Daniel
dc.contributor.author
Pallaro, A.N.
dc.date.available
2018-05-09T15:55:50Z
dc.date.issued
2015-03
dc.identifier.citation
Vidueiros, S.M.; Curti, Ramiro Nestor; Dyner, Luis Marcelo; Binaghi, Maria Julieta; Peterson, Graciela Beatriz; et al.; Diversity and interrelationships in nutritional traits in cultivated quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) from Northwest Argentina; Academic Press Ltd - Elsevier Science Ltd; Journal of Cereal Science; 62; 3-2015; 87-93
dc.identifier.issn
0733-5210
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/44594
dc.description.abstract
Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) is one of the oldest crops in the American continent. It has been recognized as an extremely nutritious grain all over the world. The importance that quinoa could play in nutrition is being emphasized not only in developing countries but also in the developed world. This is the first study reporting the nutritional characterization of Argentinean quinoa germplasm and describing diversity and interrelationships among nutritional traits, less studied in quinoa, which could provide tools for breeding strategies. Nutritional properties of quinoa accessions collected in different eco-regions from Northwest Argentina but grown on the same environment show a wide range of variation with only subtle differences according to the population's region of origin. However, Argentinean quinoa germplasm did not show clear genetic structure across regions based on nutritional traits as is the case with phenotypic and genotypic traits evaluated on a similar set of accessions.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Academic Press Ltd - Elsevier Science Ltd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Argentinian Quinoa Germplasm
dc.subject
Nutritional Properties
dc.subject
Interrelationships
dc.subject
Breeding Strategies
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Diversity and interrelationships in nutritional traits in cultivated quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) from Northwest Argentina
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-04-27T18:52:18Z
dc.journal.volume
62
dc.journal.pagination
87-93
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Vidueiros, S.M.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Curti, Ramiro Nestor. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones Fisiológicas y Ecológicas Vinculadas a la Agricultura. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones Fisiológicas y Ecológicas Vinculadas a la Agricultura; Argentina. Universidad Nacional de Salta. Facultad de Ciencias Naturales. Escuela de Agronomía. Laboratorio de Investigaciones Botánicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Dyner, Luis Marcelo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Binaghi, Maria Julieta. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Peterson, Graciela Beatriz. Universidad Nacional de La Plata; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bertero, Hector Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones Fisiológicas y Ecológicas Vinculadas a la Agricultura. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones Fisiológicas y Ecológicas Vinculadas a la Agricultura; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pallaro, A.N.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica; Argentina
dc.journal.title
Journal of Cereal Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.jcs.2015.01.001
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0733521015000120
Archivos asociados