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Artículo

Isolation and identification of xylitol-producing yeasts from agricultural residues

Altamirano, A.; Vazquez, Fabio; Castellanos, Lucia InesIcon
Fecha de publicación: 12/2000
Editorial: Springer
Revista: Folia Microbiologica
ISSN: 0015-5632
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Biológicas

Resumen

Selected yeast strains isolated from corn silage and viticulture residues were sceened for their capacities to convertd-xylose into xylitol. A conventional TLC was adapted for easy determination of xylose and xylitol in the culture supernatant solutions. This technique is suitable for the first steps of a screening program to select xylitol-producing yeasts from natural environments.Candida tropicalis ASM III (NRRL Y-27290), isolated from corn silage, appears to be a promising strain for xylitol production with a high yield (0.88 g xylitol per g of xylose consumed).
Palabras clave: Xylitol , Agricultural Residues , Yeasts
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Tamaño: 199.1Kb
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info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/41928
URL: https://link.springer.com/article/10.1007/BF02908955
DOI: http://dx.doi.org/10.1007/BF02908955
Colecciones
Articulos(PROIMI)
Articulos de PLANTA PILOTO DE PROC.IND.MICROBIOLOGICOS (I)
Citación
Altamirano, A.; Vazquez, Fabio; Castellanos, Lucia Ines; Isolation and identification of xylitol-producing yeasts from agricultural residues; Springer; Folia Microbiologica; 45; 3; 12-2000; 255-258
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