Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
García Londoño, Víctor Alonso
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Puñales, Martín
dc.contributor.author
Reynoso, Marcela
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Resnik, Silvia Liliana
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2018-04-09T17:44:42Z
dc.date.issued
2017-11
dc.identifier.citation
García Londoño, Víctor Alonso; Puñales, Martín; Reynoso, Marcela; Resnik, Silvia Liliana; Melamine contamination in milk powder in Uruguay; Taylor & Francis; Food Additives And Contaminants. Part B - Surveillance Communications; 11; 1; 11-2017; 15-19
dc.identifier.issn
1939-3210
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/41351
dc.description.abstract
Forty samples of milk powder purchased in Uruguay were analysed to assess melamine (MEL) levels. Trichloroacetic acid and acetonitrile were used to extract and precipitate milk proteins previously to clean up of the samples by solid-phase extraction and then were determined by liquid chromatography coupled to ultraviolet detection. The limit of detection (LOD) and limit of quantification (LOQ)of MEL were 0.006 and 0.019 mg kg−1, respectively. Milk was fortified with MEL at three levels, producing average recoveries higher than 83.8%. The values for positive samples ranged from 0.017 to 0.082 mg kg−1. Nine samples were positive. Three of them had concentrations between LOD and LOQ. The mean MEL contamination was 0.028 mg kg−1. Consumption of milk powder containing these levels of MEL does not constitute a health risk for consumers.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Hplc
dc.subject
Melamine
dc.subject
Milk Powder
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Melamine contamination in milk powder in Uruguay
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-04-09T15:11:39Z
dc.identifier.eissn
1939-3229
dc.journal.volume
11
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
15-19
dc.journal.pais
Reino Unido
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: García Londoño, Víctor Alonso. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina. Fundación de Investigaciones Científicas "Teresa Benedicta de la Cruz"; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Puñales, Martín. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Reynoso, Marcela. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Resnik, Silvia Liliana. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina. Fundación de Investigaciones Científicas "Teresa Benedicta de la Cruz"; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.journal.title
Food Additives And Contaminants. Part B - Surveillance Communications
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/19393210.2017.1389993
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/19393210.2017.1389993
Archivos asociados