Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Cabral, Daniel
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Fernández Pinto, Virginia Elena
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2018-03-06T21:07:59Z
dc.date.issued
2002-01
dc.identifier.citation
Cabral, Daniel; Fernández Pinto, Virginia Elena; Fungal spoilage of bottled mineral water; Elsevier Science; International Journal of Food Microbiology; 72; 1-2; 1-2002; 73-76
dc.identifier.issn
0168-1605
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/38090
dc.description.abstract
The occurrence of filamentous fungi together with bacteriological parameters was assessed in 126 samples of still bottled mineral water of eight different commercial brands in Argentina. In spoiled samples with visible mycelium growth, the most frequently isolated fungal species were Penicillium citrinum, P. glabrum, other Penicillium species, Cladosporium cladosporioides and Alternaria alternata. In unspoiled samples, the genera found were Penicillium, Cladosporium, Rhizopus, Aspergillus and Phoma. Only three of the 126 samples failed to meet the required microbiological standards because they were found to contain faecal streptococci. Copyright © 2002 Elsevier Science B.V.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Bottled Mineral Water
dc.subject
Fungi
dc.subject
Microbiological Quality
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Fungal spoilage of bottled mineral water
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-03-06T17:04:32Z
dc.journal.volume
72
dc.journal.number
1-2
dc.journal.pagination
73-76
dc.journal.pais
Países Bajos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Cabral, Daniel. Universidad de Buenos Aires; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Micología y Botánica. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Micología y Botánica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fernández Pinto, Virginia Elena. Universidad de Buenos Aires; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Microbiology
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/S0168-1605(01)00628-6
Archivos asociados