Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Pighín, Darío Gabriel  
dc.contributor.author
Cunzolo, Sebastian Abel  
dc.contributor.author
Zimerman, María  
dc.contributor.author
Pazos, Adriana Alejandra  
dc.contributor.author
Domingo, Ernesto  
dc.contributor.author
Pordomingo, Anibal Javier  
dc.contributor.author
Grigioni, Gabriela Maria  
dc.date.available
2017-11-17T21:19:26Z  
dc.date.issued
2013-11  
dc.identifier.citation
Pighín, Darío Gabriel; Cunzolo, Sebastian Abel; Zimerman, María; Pazos, Adriana Alejandra; Domingo, Ernesto; et al.; Impact of Adrenaline or Cortisol Injection on Meat Quality Development of Merino Hoggets; Elsevier; Journal of Integrative Agriculture; 12; 11; 11-2013; 1931-1936  
dc.identifier.issn
2095-3119  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/28516  
dc.description.abstract
Increased levels of stress hormones in the muscle could lead to post mortem metabolic/structural modifications that could be reflected on meat quality. The present study investigated the metabolic effect of either adrenaline or cortisol injected into lambs in order to obtain an animal model of acute stress. Results showed that adrenaline or cortisol injection lead to glucose metabolism and muscle temperature increase. Muscle pH immediately post mortem was affected by adrenaline treatment. Water holding capacity (WHC) of fresh muscle, final muscle pH and temperature registered at 24 h post mortem were not affected by injected hormones. Hardness and adhesiveness of LD muscle evaluated 3 d post mortem tended to increase as a result of adrenaline or cortisol injection. Results demonstrated that injected hormones were able to affect the post mortem muscle biochemistry and the pH/T curve independently of final muscle pH.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Stress Hormones  
dc.subject
Muscle Metabolism  
dc.subject
Meat Quality  
dc.subject.classification
Otras Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Impact of Adrenaline or Cortisol Injection on Meat Quality Development of Merino Hoggets  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-11-17T13:44:57Z  
dc.journal.volume
12  
dc.journal.number
11  
dc.journal.pagination
1931-1936  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Ámsterdam  
dc.description.fil
Fil: Pighín, Darío Gabriel. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Morón; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cunzolo, Sebastian Abel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Morón; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zimerman, María. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Patagonia Norte. Estación Experimental Agropecuaria San Carlos de Bariloche; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pazos, Adriana Alejandra. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Universidad de Morón; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Domingo, Ernesto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Patagonia Norte. Estación Experimental Agropecuaria San Carlos de Bariloche; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pordomingo, Anibal Javier. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional La Pampa-San Luis. Estación Experimental Agropecuaria Anguil; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Grigioni, Gabriela Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Morón; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Integrative Agriculture  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2095311913606309  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/S2095-3119(13)60630-9