Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gayol, Maria Fernanda  
dc.contributor.author
Labuckas, Diana Ondina  
dc.contributor.author
Nicotra, Viviana Estela  
dc.contributor.author
Oberti, Juan Carlos María  
dc.contributor.author
Guzman, Carlos Alberto  
dc.date.available
2017-10-25T12:20:20Z  
dc.date.issued
2008-06  
dc.identifier.citation
Gayol, Maria Fernanda; Labuckas, Diana Ondina; Nicotra, Viviana Estela; Oberti, Juan Carlos María; Guzman, Carlos Alberto; Simmondsins quantification by spectrophotometry UV–vis in press cake and in jojoba seeds (Simmondsia chinensis (Link) Schneider), from Argentina; Elsevier Science; Industrial Crops and Products; 29; 1; 6-2008; 177-181  
dc.identifier.issn
0926-6690  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/27041  
dc.description.abstract
In this paper, we describe a simple, fast, and efficient method for the quantification of simmondsins and simmondsin's ferulates in jojoba seeds and residual cakes, without using expensive equipment or laborious techniques. Spectrophotometric measurements (UV–vis) were used for the quantification of the content of simmondsins, total ferulates and total simmondsins in jojoba seeds and residual cakes from the provinces of Catamarca and La Rioja, Argentina. The average values of such components found in seeds, in 100 g of dry and defatted sample, were 11.54 ± 0.91 and 2.24 ± 0.28 g of simmondsins and of simmondsin's ferulates, respectively, whereas the respective values in residual cakes were 10.08 ± 0.31 and 2.93 ± 0.64 g, respectively. A great diversity between the simmondsin contents and their ferulates in seed samples of different origins as well as in different clones was observed. The residual cakes did not present differences respect to the simmondsin contents; however, there were some difference with the simmondsin ferulates. These variations are due to the genetic antecedents of plants and the environmental conditions in which they grow.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Simmondsins  
dc.subject
Simmondsin Ferulates  
dc.subject
Jojoba Seeds  
dc.subject
Jojoba Residual Cakes  
dc.subject.classification
Otras Ingeniería Química  
dc.subject.classification
Ingeniería Química  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Simmondsins quantification by spectrophotometry UV–vis in press cake and in jojoba seeds (Simmondsia chinensis (Link) Schneider), from Argentina  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-10-11T14:56:45Z  
dc.journal.volume
29  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
177-181  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Gayol, Maria Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Labuckas, Diana Ondina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Nicotra, Viviana Estela. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Oberti, Juan Carlos María. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Guzman, Carlos Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.journal.title
Industrial Crops and Products  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0926669008000903  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2008.04.023