Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Gayol, Maria Fernanda
dc.contributor.author
Labuckas, Diana Ondina
dc.contributor.author
Nicotra, Viviana Estela
dc.contributor.author
Oberti, Juan Carlos María
dc.contributor.author
Guzman, Carlos Alberto
dc.date.available
2017-10-25T12:20:20Z
dc.date.issued
2008-06
dc.identifier.citation
Gayol, Maria Fernanda; Labuckas, Diana Ondina; Nicotra, Viviana Estela; Oberti, Juan Carlos María; Guzman, Carlos Alberto; Simmondsins quantification by spectrophotometry UV–vis in press cake and in jojoba seeds (Simmondsia chinensis (Link) Schneider), from Argentina; Elsevier Science; Industrial Crops and Products; 29; 1; 6-2008; 177-181
dc.identifier.issn
0926-6690
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/27041
dc.description.abstract
In this paper, we describe a simple, fast, and efficient method for the quantification of simmondsins and simmondsin's ferulates in jojoba seeds and residual cakes, without using expensive equipment or laborious techniques. Spectrophotometric measurements (UV–vis) were used for the quantification of the content of simmondsins, total ferulates and total simmondsins in jojoba seeds and residual cakes from the provinces of Catamarca and La Rioja, Argentina. The average values of such components found in seeds, in 100 g of dry and defatted sample, were 11.54 ± 0.91 and 2.24 ± 0.28 g of simmondsins and of simmondsin's ferulates, respectively, whereas the respective values in residual cakes were 10.08 ± 0.31 and 2.93 ± 0.64 g, respectively. A great diversity between the simmondsin contents and their ferulates in seed samples of different origins as well as in different clones was observed. The residual cakes did not present differences respect to the simmondsin contents; however, there were some difference with the simmondsin ferulates. These variations are due to the genetic antecedents of plants and the environmental conditions in which they grow.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Simmondsins
dc.subject
Simmondsin Ferulates
dc.subject
Jojoba Seeds
dc.subject
Jojoba Residual Cakes
dc.subject.classification
Otras Ingeniería Química
dc.subject.classification
Ingeniería Química
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Simmondsins quantification by spectrophotometry UV–vis in press cake and in jojoba seeds (Simmondsia chinensis (Link) Schneider), from Argentina
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-10-11T14:56:45Z
dc.journal.volume
29
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
177-181
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Gayol, Maria Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Labuckas, Diana Ondina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Nicotra, Viviana Estela. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Oberti, Juan Carlos María. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Química Orgánica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Guzman, Carlos Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.journal.title
Industrial Crops and Products
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0926669008000903
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2008.04.023
Archivos asociados