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dc.contributor.author
Denoya, Gabriela Inés
dc.contributor.author
Szerman, Natalia
dc.contributor.author
Vaudagna, Sergio Ramon
dc.date.available
2025-04-29T09:35:00Z
dc.date.issued
2024-01
dc.identifier.citation
Denoya, Gabriela Inés; Szerman, Natalia; Vaudagna, Sergio Ramon; Application of Direct and Indirect Non-thermal Plasma in the Development of Ready-to-Eat Foods; Springer; Current Food Science and Technology Reports; 2; 1; 1-2024; 45-54
dc.identifier.issn
2662-8473
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/259862
dc.description.abstract
Purpose of Review The studies of the application of non-thermal plasma (NTP) for food processing and preservation during the last 5 years have been exponentially increasing. In this work, we review the main findings in NTP application in foods to discern which aspects are lacking to achieve innovation for a successful transfer to the food industry.Recent Findings NTP was first proven in foods as a technology for reducing microbial load. However, novel applications of the NTP include the reduction of additives and agrochemical residues, the use as a pre-treatment for drying, the improvement of functional properties, and even for the modulation of sensorial characteristics.Summary In this work, we summarize the fundamentals of the NTP, the main effects on microorganisms and food components, and the novel applications for ready-to-eat fruit, vegetable, and meat products.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
READY-TO-EAT
dc.subject
PLASMA-ACTIVATED WATER
dc.subject
COLD ATMOSPHERIC PLASMA
dc.subject
FRUIT
dc.subject
VEGETABLES
dc.subject
MEAT
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Application of Direct and Indirect Non-thermal Plasma in the Development of Ready-to-Eat Foods
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2025-04-28T11:22:55Z
dc.journal.volume
2
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
45-54
dc.journal.pais
Suiza
dc.description.fil
Fil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Szerman, Natalia. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vaudagna, Sergio Ramon. Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria. Centro de Investigacion de Agroindustria. Instituto de Tecnologia de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables. - Consejo Nacional de Investigaciones Cientificas y Tecnicas. Oficina de Coordinacion Administrativa Pque. Centenario. Instituto de Ciencia y Tecnologia de Sistemas Alimentarios Sustentables.; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Current Food Science and Technology Reports
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/10.1007/s43555-024-00018-8
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s43555-024-00018-8
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