Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Moretti, Ana Florencia  
dc.contributor.author
Brizuela, Natalia Soledad  
dc.contributor.author
Bravo Ferrada, Barbara Mercedes  
dc.contributor.author
Tymczyszyn, Emma Elizabeth  
dc.contributor.author
Golowczyc, Marina Alejandra  
dc.date.available
2024-01-15T16:07:26Z  
dc.date.issued
2023-08  
dc.identifier.citation
Moretti, Ana Florencia; Brizuela, Natalia Soledad; Bravo Ferrada, Barbara Mercedes; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Golowczyc, Marina Alejandra; Current Applications and Future Trends of Dehydrated Lactic Acid Bacteria for Incorporation in Animal Feed Products; Multidisciplinary Digital Publishing Institute; Fermentation; 9; 8; 8-2023; 1-23  
dc.identifier.issn
2311-5637  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/223651  
dc.description.abstract
Several lactic acid bacteria (LAB) species have been recognized as probiotics and are of considerable interest due to their potential ability to confer health benefits upon consumption. In the animal feed sector, probiotics offer an alternative to the use of antibiotic growth promoters. The preservation and incorporation of probiotics into dry products requires carefully meeting several criteria and overcoming technological challenges to maintain their functionality. Drying is a crucial step in the process, but the probiotic properties of the resulting powder and the final cell viability in the food product are significantly influenced by the type of protective compounds and drying techniques employed. In light of the growing demand for functional animal products, this review focuses on the damages incurred during microorganism dehydration processes for food incorporation, and explores strategies to minimize such damages. It provides an overview of the effects of probiotic products in the animal feed industry, including their incorporation in low-moisture food matrices and key considerations for success. Additionally, it highlights postbiotics as an attractive alternative for live probiotic cells with many technological advantages.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Multidisciplinary Digital Publishing Institute  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.subject
ANIMAL FEED  
dc.subject
DEHYDRATION  
dc.subject
LACTIC ACID BACTERIA  
dc.subject
POSTBIOTICS  
dc.subject
PROBIOTICS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Current Applications and Future Trends of Dehydrated Lactic Acid Bacteria for Incorporation in Animal Feed Products  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2024-01-11T12:16:48Z  
dc.journal.volume
9  
dc.journal.number
8  
dc.journal.pagination
1-23  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.journal.ciudad
Basel  
dc.description.fil
Fil: Moretti, Ana Florencia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Brizuela, Natalia Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bravo Ferrada, Barbara Mercedes. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Golowczyc, Marina Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Fermentation  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2311-5637/9/8/742  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.3390/fermentation9080742