Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Moretti, Ana Florencia

dc.contributor.author
Brizuela, Natalia Soledad

dc.contributor.author
Bravo Ferrada, Barbara Mercedes

dc.contributor.author
Tymczyszyn, Emma Elizabeth

dc.contributor.author
Golowczyc, Marina Alejandra

dc.date.available
2024-01-15T16:07:26Z
dc.date.issued
2023-08
dc.identifier.citation
Moretti, Ana Florencia; Brizuela, Natalia Soledad; Bravo Ferrada, Barbara Mercedes; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Golowczyc, Marina Alejandra; Current Applications and Future Trends of Dehydrated Lactic Acid Bacteria for Incorporation in Animal Feed Products; Multidisciplinary Digital Publishing Institute; Fermentation; 9; 8; 8-2023; 1-23
dc.identifier.issn
2311-5637
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/223651
dc.description.abstract
Several lactic acid bacteria (LAB) species have been recognized as probiotics and are of considerable interest due to their potential ability to confer health benefits upon consumption. In the animal feed sector, probiotics offer an alternative to the use of antibiotic growth promoters. The preservation and incorporation of probiotics into dry products requires carefully meeting several criteria and overcoming technological challenges to maintain their functionality. Drying is a crucial step in the process, but the probiotic properties of the resulting powder and the final cell viability in the food product are significantly influenced by the type of protective compounds and drying techniques employed. In light of the growing demand for functional animal products, this review focuses on the damages incurred during microorganism dehydration processes for food incorporation, and explores strategies to minimize such damages. It provides an overview of the effects of probiotic products in the animal feed industry, including their incorporation in low-moisture food matrices and key considerations for success. Additionally, it highlights postbiotics as an attractive alternative for live probiotic cells with many technological advantages.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Multidisciplinary Digital Publishing Institute
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
ANIMAL FEED
dc.subject
DEHYDRATION
dc.subject
LACTIC ACID BACTERIA
dc.subject
POSTBIOTICS
dc.subject
PROBIOTICS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Current Applications and Future Trends of Dehydrated Lactic Acid Bacteria for Incorporation in Animal Feed Products
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-01-11T12:16:48Z
dc.journal.volume
9
dc.journal.number
8
dc.journal.pagination
1-23
dc.journal.pais
Suiza

dc.journal.ciudad
Basel
dc.description.fil
Fil: Moretti, Ana Florencia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Brizuela, Natalia Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bravo Ferrada, Barbara Mercedes. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tymczyszyn, Emma Elizabeth. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología. Laboratorio de Microbiología Molecular; Argentina
dc.description.fil
Fil: Golowczyc, Marina Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Fermentation
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2311-5637/9/8/742
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.3390/fermentation9080742
Archivos asociados