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dc.contributor.author
Bogdanoff, Nicolás Mauricio
dc.contributor.author
Iribarren, Oscar Alberto
dc.contributor.author
Stechina, Damian Eliseo
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio
dc.contributor.author
Caicedo Chacon, Wilson Daniel
dc.date.available
2024-01-12T11:27:34Z
dc.date.issued
2023-06
dc.identifier.citation
Bogdanoff, Nicolás Mauricio; Iribarren, Oscar Alberto; Stechina, Damian Eliseo; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Caicedo Chacon, Wilson Daniel; Optimization of Extraction of Pectin from Valencia “Midknight” Orange Peels with Citric Acid Solution; Wiley VCH Verlag; Starch/starke; 75; 9-10; 6-2023; 1-12
dc.identifier.issn
0038-9056
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/223501
dc.description.abstract
The extraction of pectin from Valencia “Midknight” orange peels with a citric acid solution is experimentally studied, and these data are used to model and then optimize the process. The experimental data reported are the pectinesterase activity as a function of blanching time, the moisture of orange peel as a function of drying time, and the amount of pectin extracted as a function of extraction time at different ratios of citric acid solution to orange peel. These data permit finding the equilibrium and kinetics parameters of the extraction model, such as the diffusivity of pectin through the peel D = 3.0375 × 10−11 m2 s−1. Then, the model is used to optimize the extraction variables: the optimal extent of extraction is located on an upper bound imposed on the extraction time, which must not exceed 1 h due to product quality considerations and the optimal ratio of solution to solids is R = 15.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley VCH Verlag
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
EXTRACTION
dc.subject
ORANGE PEELS
dc.subject
PECTIN
dc.subject
WASTE VALORIZATION
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Optimization of Extraction of Pectin from Valencia “Midknight” Orange Peels with Citric Acid Solution
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-01-11T14:35:08Z
dc.journal.volume
75
dc.journal.number
9-10
dc.journal.pagination
1-12
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Weinheim
dc.description.fil
Fil: Bogdanoff, Nicolás Mauricio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Investigaciones y Transferencia de Formosa. Provincia de Formosa. Centro de Investigaciones y Transferencia de Formosa. Universidad Nacional de Formosa. Centro de Investigaciones y Transferencia de Formosa; Argentina
dc.description.fil
Fil: Iribarren, Oscar Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina
dc.description.fil
Fil: Stechina, Damian Eliseo. Universidad Nacional de Entre Ríos. Facultad de Ciencias de la Alimentación; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Caicedo Chacon, Wilson Daniel. Universidade Federal de Santa Catarina; Brasil
dc.journal.title
Starch/starke
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/star.202300026
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/star.202300026
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