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dc.contributor.author
Ponce, Maria del Valle  
dc.contributor.author
Cina, Mariel  
dc.contributor.author
Lopez, Carlos Alberto  
dc.contributor.author
Cerutti, Estela Soledad  
dc.date.available
2023-08-24T14:49:04Z  
dc.date.issued
2023-05  
dc.identifier.citation
Ponce, Maria del Valle; Cina, Mariel; Lopez, Carlos Alberto; Cerutti, Estela Soledad; Polyurethane Foam as a Novel Material for Ochratoxin A Removal in Tea and Herbal Infusions—A Quantitative Approach; Multidisciplinary Digital Publishing Institute; Foods; 12; 9; 5-2023; 1-14  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/209280  
dc.description.abstract
A novel solid-phase extraction methodology followed by UHPLC-MS/MS has been developed for Ochratoxin A (OTA) analysis in herbal infusions. For this purpose, a commercial polyurethane foam (PUF) was used as sorbent, and the experimental conditions were fully optimized. The strategy was satisfactory for reducing the matrix effect and allowed for OTA quantification in black tea and herbal infusions, with suitable recoveries and quantitation limits in agreement with those required by the maximum levels allowed by current regulations. The achieved results demonstrated the unprecedented use of polyurethane foam as an effective alternative for OTA retention and quantification in herbal infusions with the advantages of simple preparation, time saving, sustainability, and low cost for routine analysis.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Multidisciplinary Digital Publishing Institute  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.subject
INFUSIONS  
dc.subject
OCHRATOXIN A  
dc.subject
POLYURETHANE FOAM  
dc.subject
UHPLC-MS/MS  
dc.subject.classification
Química Analítica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Polyurethane Foam as a Novel Material for Ochratoxin A Removal in Tea and Herbal Infusions—A Quantitative Approach  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2023-06-21T20:38:08Z  
dc.identifier.eissn
2304-8158  
dc.journal.volume
12  
dc.journal.number
9  
dc.journal.pagination
1-14  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.journal.ciudad
Basel  
dc.description.fil
Fil: Ponce, Maria del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Química de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Química de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cina, Mariel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Química de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Química de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lopez, Carlos Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cerutti, Estela Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Química de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Química de San Luis; Argentina  
dc.journal.title
Foods  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2304-8158/12/9/1828  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.3390/foods12091828