Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Ponce, Maria del Valle
dc.contributor.author
Cina, Mariel
dc.contributor.author
Lopez, Carlos Alberto
dc.contributor.author
Cerutti, Estela Soledad
dc.date.available
2023-08-24T14:49:04Z
dc.date.issued
2023-05
dc.identifier.citation
Ponce, Maria del Valle; Cina, Mariel; Lopez, Carlos Alberto; Cerutti, Estela Soledad; Polyurethane Foam as a Novel Material for Ochratoxin A Removal in Tea and Herbal Infusions—A Quantitative Approach; Multidisciplinary Digital Publishing Institute; Foods; 12; 9; 5-2023; 1-14
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/209280
dc.description.abstract
A novel solid-phase extraction methodology followed by UHPLC-MS/MS has been developed for Ochratoxin A (OTA) analysis in herbal infusions. For this purpose, a commercial polyurethane foam (PUF) was used as sorbent, and the experimental conditions were fully optimized. The strategy was satisfactory for reducing the matrix effect and allowed for OTA quantification in black tea and herbal infusions, with suitable recoveries and quantitation limits in agreement with those required by the maximum levels allowed by current regulations. The achieved results demonstrated the unprecedented use of polyurethane foam as an effective alternative for OTA retention and quantification in herbal infusions with the advantages of simple preparation, time saving, sustainability, and low cost for routine analysis.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Multidisciplinary Digital Publishing Institute
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
INFUSIONS
dc.subject
OCHRATOXIN A
dc.subject
POLYURETHANE FOAM
dc.subject
UHPLC-MS/MS
dc.subject.classification
Química Analítica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Polyurethane Foam as a Novel Material for Ochratoxin A Removal in Tea and Herbal Infusions—A Quantitative Approach
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2023-06-21T20:38:08Z
dc.identifier.eissn
2304-8158
dc.journal.volume
12
dc.journal.number
9
dc.journal.pagination
1-14
dc.journal.pais
Suiza
dc.journal.ciudad
Basel
dc.description.fil
Fil: Ponce, Maria del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Química de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Química de San Luis; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cina, Mariel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Química de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Química de San Luis; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lopez, Carlos Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cerutti, Estela Soledad. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Química de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Química de San Luis; Argentina
dc.journal.title
Foods
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2304-8158/12/9/1828
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.3390/foods12091828
Archivos asociados