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Artículo

The role of sensory science in the evaluation of food pairing

Galmarini, Mara VirginiaIcon
Fecha de publicación: 06/2020
Editorial: Elsevier Science
Revista: Current Opinion in Food Science
ISSN: 2214-7993
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Flavor pairing is the base of food product development. Moreover, foodstuffs are rarely consumed in an isolated manner, needing to study the sensory experience of food-beverage and food-food combinations. The field of flavor combination includes: the intrinsic arrangement of ingredients within a recipe; the combination of food products among them and with beverages; and the preparation of a whole meal. This review goes over the different definitions used to describe pairing and the sensory methods proposed in the literature.
Palabras clave: Food pairing , Flavor , Aroma , Consumers
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info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Argentina (CC BY-NC-ND 2.5 AR)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/169289
DOI: https://doi.org/10.1016/j.cofs.2020.05.003
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S221479932030045X
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Citación
Galmarini, Mara Virginia; The role of sensory science in the evaluation of food pairing; Elsevier Science; Current Opinion in Food Science; 33; 6-2020; 149-155
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