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dc.contributor.author
Ferro Orozco, Ana Micaela
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dc.contributor.author
Contreras, Edgardo Martin
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dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet
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dc.date.available
2017-05-05T15:53:54Z
dc.date.issued
2011-02
dc.identifier.citation
Ferro Orozco, Ana Micaela; Contreras, Edgardo Martin; Zaritzky, Noemi Elisabet; Effects of combining biological treatment and activated carbon on hexavalent chromium reduction; Elsevier; Bioresource Technology; 102; 3; 2-2011; 2495-2502
dc.identifier.issn
0960-8524
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/16025
dc.description.abstract
The objectives of the present work were: (a) to analyze the Cr(VI) removal by combining activated sludge (AS) with powdered activated carbon (PAC), (b) to analyze the effect of PAC and Cr(VI) on the growth kinetics of activated sludge, and (c) to determine if the combined method (AS-PAC) for Cr(VI) removal can be considered additive or synergistic with respect to the individual processes. Chromate removal was improved by increasing PAC concentrations in both PAC and AS-PAC systems. Cr(VI) removal using the AS-PAC system was higher than using AS or PAC. The increase of Cr(VI) caused longer lag phase and lower observed specific growth rate (μobs), biomass yield (YX/S), and specific growth substrate consumption rate (qS) of activated sludge; additionally, PAC did not enhance the growth kinetic parameters (μobs, YX/S, qS). Cr(VI) reduction in AS-PAC system was the result of the additive effect of each individual Cr(VI) removal process.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Activated Carbon
dc.subject
Activated Sludge
dc.subject
Chromium
dc.subject.classification
Biotecnología Medioambiental
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dc.subject.classification
Biotecnología del Medio Ambiente
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dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
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dc.title
Effects of combining biological treatment and activated carbon on hexavalent chromium reduction
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-02-06T14:30:12Z
dc.journal.volume
102
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
2495-2502
dc.journal.pais
Países Bajos
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dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Ferro Orozco, Ana Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comision de Invest.científicas. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - la Plata. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Cs.exactas. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Contreras, Edgardo Martin. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comision de Invest.científicas. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - la Plata. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Cs.exactas. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comision de Invest.científicas. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - la Plata. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Cs.exactas. Centro de Investigación y Desarrollo En Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Bioresource Technology
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dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960852410018432
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.biortech.2010.11.041
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