Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Hurdle Technology in Fruit Processing

Gómez, Paula LuisinaIcon ; Welti Chanes, Jorge; Alzamora, Stella MarisIcon
Fecha de publicación: 04/2011
Editorial: Annual Reviews
Revista: Annual Review of Food Science and Technology
ISSN: 1941-1413
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Conventional preservation technologies such as thermal processing ensure the safety and shelf life of fruit-derived products but can result in the loss of physicochemical and nutritional quality attributes. This review examines innovative hurdle techniques to obtain novel fruit products with fresh-like characteristics. The multifactorial processes were based on emerging preservation factors in combination or combining emerging factors with traditional ones. Selected practical examples of fruit processing using UV light, pulsed light (PL), ultrasound (US), and high hydrostatic pressure (HHP) are presented. Some issues of key importance for the design of combination processes are also addressed.
Palabras clave: Combined Methods , Emerging Factors , Fruit Juice , Minimally Processed
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 338.1Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/15966
DOI: http://dx.doi.org/10.1146/annurev-food-022510-133619
URL: http://www.annualreviews.org/doi/10.1146/annurev-food-022510-133619
Colecciones
Articulos(OCA CIUDAD UNIVERSITARIA)
Articulos de OFICINA DE COORDINACION ADMINISTRATIVA CIUDAD UNIVERSITARIA
Citación
Gómez, Paula Luisina; Welti Chanes, Jorge; Alzamora, Stella Maris; Hurdle Technology in Fruit Processing; Annual Reviews; Annual Review of Food Science and Technology; 2; 4-2011; 447-465
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES