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dc.contributor.author
Guarás, María Paula
dc.contributor.author
Ludueña, Leandro Nicolás
dc.contributor.author
Alvarez, Vera Alejandra
dc.contributor.other
Villar, Marcelo Armando
dc.contributor.other
Barbosa, Silvia Elena
dc.date.available
2022-05-02T12:52:54Z
dc.date.issued
2017
dc.identifier.citation
Guarás, María Paula; Ludueña, Leandro Nicolás; Alvarez, Vera Alejandra; Development of biodegradable products from modified starches; Elsevier; 2017; 77-123
dc.identifier.isbn
978-0-12-809439-6
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/156189
dc.description.abstract
Structural modifications of native starches could be considered as an alternative to obtain derivatives with enhanced properties, relevant in the materials field. In this chapter, the use of several modified starches from different botanical origin for this purpose is well discussed. Thus, diverse processing methods as well as characteristics and properties of these functionalized materials are described. Particularly, the real biodegradability/compostability and food contact compliance of these novel starch-based materials are also included in this section.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Starch
dc.subject
Modification
dc.subject
Processing
dc.subject
Properties
dc.subject
Structural analysis
dc.subject
Biodegradable products
dc.subject.classification
Otras Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Development of biodegradable products from modified starches
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2021-12-03T19:48:37Z
dc.journal.pagination
77-123
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
New York
dc.description.fil
Fil: Guarás, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ludueña, Leandro Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Alvarez, Vera Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128094396000042?via%3Dihub
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-809439-6.00004-2
dc.conicet.paginas
336
dc.source.titulo
Starch-based materials in food packaging: Processing, characterization and applications
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