Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Guarás, María Paula  
dc.contributor.author
Ludueña, Leandro Nicolás  
dc.contributor.author
Alvarez, Vera Alejandra  
dc.contributor.other
Villar, Marcelo Armando  
dc.contributor.other
Barbosa, Silvia Elena  
dc.date.available
2022-05-02T12:52:54Z  
dc.date.issued
2017  
dc.identifier.citation
Guarás, María Paula; Ludueña, Leandro Nicolás; Alvarez, Vera Alejandra; Development of biodegradable products from modified starches; Elsevier; 2017; 77-123  
dc.identifier.isbn
978-0-12-809439-6  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/156189  
dc.description.abstract
Structural modifications of native starches could be considered as an alternative to obtain derivatives with enhanced properties, relevant in the materials field. In this chapter, the use of several modified starches from different botanical origin for this purpose is well discussed. Thus, diverse processing methods as well as characteristics and properties of these functionalized materials are described. Particularly, the real biodegradability/compostability and food contact compliance of these novel starch-based materials are also included in this section.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Starch  
dc.subject
Modification  
dc.subject
Processing  
dc.subject
Properties  
dc.subject
Structural analysis  
dc.subject
Biodegradable products  
dc.subject.classification
Otras Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Development of biodegradable products from modified starches  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-12-03T19:48:37Z  
dc.journal.pagination
77-123  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
New York  
dc.description.fil
Fil: Guarás, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ludueña, Leandro Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Alvarez, Vera Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128094396000042?via%3Dihub  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-809439-6.00004-2  
dc.conicet.paginas
336  
dc.source.titulo
Starch-based materials in food packaging: Processing, characterization and applications