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dc.contributor.author
Contreras, Edgardo Martin  
dc.contributor.author
Ferro Orozco, Ana Micaela  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.date.available
2021-12-14T16:12:40Z  
dc.date.issued
2011-05  
dc.identifier.citation
Contreras, Edgardo Martin; Ferro Orozco, Ana Micaela; Zaritzky, Noemi Elisabet; Biological Cr(VI) removal coupled with biomass growth, biomass decay, and multiple substrate limitation; Pergamon-Elsevier Science Ltd; Water Research; 45; 10; 5-2011; 3034-3046  
dc.identifier.issn
0043-1354  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/148750  
dc.description.abstract
In this work, a mathematical model for the biological reduction of Cr(VI), carbon and nitrogen sources consumption, and biomass growth under fully aerobic conditions was developed. The model comprises three types of aerobic heterotrophic cells (non-growing cells, growing cells with chromate reductase activity, and growing cells that have lost the chromate reductase activity), and five soluble compounds (organic substrate, ammonia nitrogen, non-metabolizable soluble products, dissolved oxygen, and hexavalent chromium). Two processes are considered responsible for the reduction of Cr(VI). The first one is the reduction of Cr(VI) coupled with growth, the second process is coupled with the endogenous decay of the biomass. The model was calibrated using the results obtained in batch cultures in the absence of carbon and nitrogen sources, using different initial Cr(VI) concentrations (0-100 mgCr L-1), two carbon sources (cheese whey and lactose), and different initial nitrogen to carbon ratio (0-50 mgN gCOD-1). The calibrated model was used to calculate steady-state values of TSS, soluble COD, TAN and Cr(VI) in continuous systems, obtaining a good agreement with the experimental data. The model also accurately predicted the transient concentration of Cr(VI) as a function of time in response to step changes of the inlet Cr(VI) concentration in continuous systems.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Pergamon-Elsevier Science Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ACTIVATED SLUDGE  
dc.subject
CHROMIUM TOXICITY  
dc.subject
CR(VI) REDUCTION  
dc.subject
KINETIC PARAMETER  
dc.subject
MATHEMATICAL MODELING  
dc.subject
NITROGEN TO CARBON RATIO  
dc.subject.classification
Biotecnología Medioambiental  
dc.subject.classification
Biotecnología del Medio Ambiente  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Biological Cr(VI) removal coupled with biomass growth, biomass decay, and multiple substrate limitation  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-12-03T19:46:52Z  
dc.identifier.eissn
1879-2448  
dc.journal.volume
45  
dc.journal.number
10  
dc.journal.pagination
3034-3046  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Contreras, Edgardo Martin. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ferro Orozco, Ana Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.journal.title
Water Research  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://bit.ly/3dnDtJN  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.watres.2011.03.011