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dc.contributor.author
Contreras, Edgardo Martin
dc.contributor.author
Ferro Orozco, Ana Micaela
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet
dc.date.available
2021-12-14T16:12:40Z
dc.date.issued
2011-05
dc.identifier.citation
Contreras, Edgardo Martin; Ferro Orozco, Ana Micaela; Zaritzky, Noemi Elisabet; Biological Cr(VI) removal coupled with biomass growth, biomass decay, and multiple substrate limitation; Pergamon-Elsevier Science Ltd; Water Research; 45; 10; 5-2011; 3034-3046
dc.identifier.issn
0043-1354
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/148750
dc.description.abstract
In this work, a mathematical model for the biological reduction of Cr(VI), carbon and nitrogen sources consumption, and biomass growth under fully aerobic conditions was developed. The model comprises three types of aerobic heterotrophic cells (non-growing cells, growing cells with chromate reductase activity, and growing cells that have lost the chromate reductase activity), and five soluble compounds (organic substrate, ammonia nitrogen, non-metabolizable soluble products, dissolved oxygen, and hexavalent chromium). Two processes are considered responsible for the reduction of Cr(VI). The first one is the reduction of Cr(VI) coupled with growth, the second process is coupled with the endogenous decay of the biomass. The model was calibrated using the results obtained in batch cultures in the absence of carbon and nitrogen sources, using different initial Cr(VI) concentrations (0-100 mgCr L-1), two carbon sources (cheese whey and lactose), and different initial nitrogen to carbon ratio (0-50 mgN gCOD-1). The calibrated model was used to calculate steady-state values of TSS, soluble COD, TAN and Cr(VI) in continuous systems, obtaining a good agreement with the experimental data. The model also accurately predicted the transient concentration of Cr(VI) as a function of time in response to step changes of the inlet Cr(VI) concentration in continuous systems.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Pergamon-Elsevier Science Ltd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ACTIVATED SLUDGE
dc.subject
CHROMIUM TOXICITY
dc.subject
CR(VI) REDUCTION
dc.subject
KINETIC PARAMETER
dc.subject
MATHEMATICAL MODELING
dc.subject
NITROGEN TO CARBON RATIO
dc.subject.classification
Biotecnología Medioambiental
dc.subject.classification
Biotecnología del Medio Ambiente
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Biological Cr(VI) removal coupled with biomass growth, biomass decay, and multiple substrate limitation
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-12-03T19:46:52Z
dc.identifier.eissn
1879-2448
dc.journal.volume
45
dc.journal.number
10
dc.journal.pagination
3034-3046
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Contreras, Edgardo Martin. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ferro Orozco, Ana Micaela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.journal.title
Water Research
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://bit.ly/3dnDtJN
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.watres.2011.03.011
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