Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Valerga, Lucia  
dc.contributor.author
Darré, Magalí  
dc.contributor.author
Zaro, Maria Jose  
dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto  
dc.contributor.author
Lemoine, María Laura  
dc.contributor.author
Concellón, Analía  
dc.date.available
2021-08-20T12:25:59Z  
dc.date.issued
2020-06-08  
dc.identifier.citation
Valerga, Lucia; Darré, Magalí; Zaro, Maria Jose; Vicente, Ariel Roberto; Lemoine, María Laura; et al.; Harvest date affects purple eggplant quality and postharvest life; Taylor & Francis; International Journal of Vegetable Science; 27; 3; 8-6-2020; 238-245  
dc.identifier.issn
1931-5260  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/138604  
dc.description.abstract
Eggplant (Solanum melongena L) quality and storability can be influenced by time of harvest. Effects on sugars, antioxidants, chilling tolerance, and postharvest shelf-life of eggplant due to production cycle activities were determined. Late-season fruit had the highest sugars and antioxidants levels. Early-season fruit had the lowest level of pulp antioxidants. Mid-season fruit had longer postharvest shelf-life and enhanced chilling tolerance as evidenced by a reduction of scalds, browning, and weight loss and softening. No differences in postharvest responses were found between early- and late-season fruit. Activities during the harvest cycle might be used to predict eggplant postharvest responses.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ar/  
dc.subject
ANTIOXIDANTS  
dc.subject
CHILLING INJURY  
dc.subject
SOLANUM MELONGENA  
dc.subject
STORAGE  
dc.subject
SUGAR  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Harvest date affects purple eggplant quality and postharvest life  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-10-27T17:48:35Z  
dc.identifier.eissn
1931-5279  
dc.journal.volume
27  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
238-245  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Valerga, Lucia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Darré, Magalí. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaro, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales. Laboratorio de Investigación en Productos Agroindustriales; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lemoine, María Laura. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales. Laboratorio de Investigación en Productos Agroindustriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Vegetable Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1080/19315260.2020.1771501  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/19315260.2020.1771501