Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Espino, Magdalena Belén  
dc.contributor.author
Gomez, Federico Jose Vicente  
dc.contributor.author
Boiteux, Joana Jaqueline  
dc.contributor.author
Fernández, María de Los Ángeles  
dc.contributor.author
Silva, María Fernanda  
dc.contributor.other
Cifuentes, Alejandro  
dc.date.available
2021-03-23T10:31:56Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Espino, Magdalena Belén; Gomez, Federico Jose Vicente; Boiteux, Joana Jaqueline; Fernández, María de Los Ángeles; Silva, María Fernanda; Green Chemistry Metrics; Elsevier; 2021; 825-833  
dc.identifier.isbn
978-0-12-816396-2  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/128779  
dc.description.abstract
Reliable quantitative tools have been proposed to evaluate and compare the sustainability of processes during the last decades. Metrics in green chemistry allows the possibility to compare different methods and critically select the greenest option. The aim of this chapter is to present an overview of knowledge regarding principal metrics applied as well as their scope. Organic Synthesis, Industrial Processes, Analytical Chemistry and Foodomics were considered. Furthermore, recent trends and future perspectives concerning challenges on how green metrics can contribute to the sustainable progress are stated.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
spa  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
green metrics  
dc.subject
des  
dc.subject
nades  
dc.subject
green chemistry  
dc.subject.classification
Química Analítica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Green Chemistry Metrics  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-12-04T19:23:48Z  
dc.journal.pagination
825-833  
dc.journal.pais
España  
dc.description.fil
Fil: Espino, Magdalena Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gomez, Federico Jose Vicente. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Boiteux, Joana Jaqueline. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernández, María de Los Ángeles. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Silva, María Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780081005965228229  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/B978-0-08-100596-5.22822-9  
dc.conicet.paginas
2330  
dc.source.titulo
Comprehensive Foodomics