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dc.contributor.author
Espino, Magdalena Belén
dc.contributor.author
Gomez, Federico Jose Vicente
dc.contributor.author
Boiteux, Joana Jaqueline
dc.contributor.author
Fernández, María de Los Ángeles
dc.contributor.author
Silva, María Fernanda
dc.contributor.other
Cifuentes, Alejandro
dc.date.available
2021-03-23T10:31:56Z
dc.date.issued
2021
dc.identifier.citation
Espino, Magdalena Belén; Gomez, Federico Jose Vicente; Boiteux, Joana Jaqueline; Fernández, María de Los Ángeles; Silva, María Fernanda; Green Chemistry Metrics; Elsevier; 2021; 825-833
dc.identifier.isbn
978-0-12-816396-2
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/128779
dc.description.abstract
Reliable quantitative tools have been proposed to evaluate and compare the sustainability of processes during the last decades. Metrics in green chemistry allows the possibility to compare different methods and critically select the greenest option. The aim of this chapter is to present an overview of knowledge regarding principal metrics applied as well as their scope. Organic Synthesis, Industrial Processes, Analytical Chemistry and Foodomics were considered. Furthermore, recent trends and future perspectives concerning challenges on how green metrics can contribute to the sustainable progress are stated.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
green metrics
dc.subject
des
dc.subject
nades
dc.subject
green chemistry
dc.subject.classification
Química Analítica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Green Chemistry Metrics
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-12-04T19:23:48Z
dc.journal.pagination
825-833
dc.journal.pais
España
dc.description.fil
Fil: Espino, Magdalena Belén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gomez, Federico Jose Vicente. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Boiteux, Joana Jaqueline. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fernández, María de Los Ángeles. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Silva, María Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780081005965228229
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/B978-0-08-100596-5.22822-9
dc.conicet.paginas
2330
dc.source.titulo
Comprehensive Foodomics
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