Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Optimal operational planning in the fruit industry supply chain

Título del libro: Optimization in Food Engineering

Massini, Guillermo; Blanco, Anibal ManuelIcon ; Petracci, Noemi CristinaIcon ; Bandoni, Jose AlbertoIcon
Otros responsables: Erdogdu, Ferruh
Fecha de publicación: 2008
Editorial: CRC Press - Taylor & Francis Group
ISBN: 978-1-4200-6141-3
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Ingeniería de Procesos Químicos

Resumen

In the present contribution, an operational planning framework for a typical FISC is proposed, which explicitly considers the unique operational features of FISC systems, in particular the meaningful uncertainty in the quality and quantity of the raw material (fresh fruit from farms) and the possibility of supply chain Erdogdu/Optimization in Food Engineering 61410_C031 Page Proof page 703 10.7.2008 6:12pm Compositor Name: DeShanthi Optimal Operational Planning in the Fruit Industry Supply Chain 703 disruption episodes. The proposed methodology implements a Model Predictive Control philosophy. The chapter is structured as follows. In the following section the existing operational optimization approaches for supply chain systems are reviewed. In Section 31.3, the chosen study case, a large company that operates several nodes within the Argentinean FISC, is described and the corresponding model is presented. In Section 31.4, the proposed operational planning scheme is introduced. Results are presented and discussed in Section 31.5. The chapter closes with a conclusion and future work (Section 31.6).
Palabras clave: PLANNING , SUPPLY CHAIN
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1.867Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/128265
URL: https://www.taylorfrancis.com/chapters/chapte-31-opt-imal-operational-planni-ng-
DOI: https://doi.org/10.1201/9781420061420
Colecciones
Capítulos de libros(PLAPIQUI)
Capítulos de libros de PLANTA PILOTO DE INGENIERIA QUIMICA (I)
Citación
Massini, Guillermo; Blanco, Anibal Manuel; Petracci, Noemi Cristina; Bandoni, Jose Alberto; Optimal operational planning in the fruit industry supply chain; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2008; 701-744
Compartir
Altmétricas
 

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Eigenvalue Optimization Techniques for Nonlinear Dynamic Analysis and Design
    Título del libro: Optimization in Food Engineering
    Matallana Perez, Luis Geronimo ; Blanco, Anibal Manuel ; Bandoni, Jose Alberto - Otros responsables: Erdoğdu, Ferruh - (CRC Press - Taylor & Francis Group, 2008)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES